Družinski besednjak

Družinski besednjak - Natalia Ginzburg | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Natalia Ginzburg
DIMENZIJA
7,45 MB
IME DATOTEKE
Družinski besednjak.pdf
ISBN
4238816337688

OPIS

Družinski besednjak (1963) je nenavadna prvoosebna pripoved o družini svetovno znane italijanske pisateljice Natalie Ginzburg, rojene Levi (1916–1991), ki po očetovi strani izhaja iz tržaške judovske družine.Ginzburgova v romanu zajame čas med tridesetimi in petdesetimi leti prejšnjega stoletja, ko je njena družina živela v Torinu. V ozadju družinske zgodovine oriše tudi dogajanja tistega časa: vzpon Mussolinija, uvedbo rasnih zakonov, boj proti fašizmu, izbruh vojne, osvoboditev, povojna leta ...Dom Levijevih je zelo obiskan in priljubljen, pri njih se srečuje takratna torinska intelektualna in politična smetana.Ginzburgova svojih judovskih korenin ne prikazuje kot drugačnost, družino raje opisuje kot običajno, čeprav to v resnici ni. Zgodba je prežeta s spomini na otroštvo, mladost in na ljubljene osebe, vse skupaj pa je obarvano s toplino družinskega besednjaka, z uporabo določenih besed, besednih zvez in fraz v družinski komunikaciji, kot tudi z navadami posameznih članov družine.Družinski besednjak spada med klasična dela italijanske književnosti in je v Italiji uvrščen na seznam obveznega šolskega branja. Zanj je Natalia Ginzburg leta 1963 prejela najvišjo italijansko literarno nagrado Strega.

Pudelj; Primeren je za otroke z alergijami, saj ne pušča veliko dlake, sicer pa velja za zelo nežnega in pametnega psa. Zaradi prijaznosti in potrpežljivosti je kot nalašč za igro z otroci.

Iskalnik. Išči NEMŠKA ZDRAVNICA IN POLITIČARKA (URSULA VON DER) Kategorije: nemčija(pripadnost) zdravnica(osebnost) političarka(osebnost) Foto: Polifemus Foto: flickr.com.

POVEZANE KNJIGE