Drobtinice z mize

Drobtinice z mize - Veljko Barbieri | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Veljko Barbieri
DIMENZIJA
6,36 MB
IME DATOTEKE
Drobtinice z mize.pdf
ISBN
4266131665580

OPIS

Hrvaškega pisatelja Veljka Barbierija (1950) upravičeno imenujejo sredozemska legenda. Ta slavni in izjemno uspešni Splitčan ni le pisatelj, esejist in pesnik ter avtor gledaliških, radijskih in televizijskih del, temveč tudi gastronomski strokovnjak, ki svojo ljubezen do hrane in zavidljivo profesionalno kulinarično znanje več kot uspešno prepleta z vsemi področji svojega delovanja.Poleg številnih literarnih del, izmed katerih je njegov kratki in najodmevnejši roman Epitaf cesarskega sladokusca preveden tudi v slovenščino, je tako Barbieri pisec zanimivih literariziranih kuharskih priročnikov, ki so več kot zgolj kuharske knjige. Mednje sodijo npr. njegovi znameniti Kuharski kanconjerji , ki so bili nagrajeni z ugledno nagrado Gourmand World Co okobook Awards in ki veljajo za pravi gastrobestseller. Z recepti začinjene tekste Veljka Barbierija, ki je zaradi svoje televizijske oddaje Jelovnici izgubljenog vremena (Jedilniki izgubljenega časa) tudi prepoznaven obraz hrvaške nacionalne televizije, so lahko slovenski bralci doslej prebirali v Slovenskih novicah.Izvirno in posebej za slovensko izdajo prvič pripravljeno avtorjevo delo Drobtinice z mize. Miti in zgodbe o hrani je zato edinstvena knjiga, v kateri veliki gurman v svoji značilni leposlovni maniri bralcem razkriva starodavno kulinarično izročilo, ki se mu zrcali iz svetovne gastronomske, kulturne in literarne zgodovine, za posladek pa jim na hedonističen in vehementen način ponuja tudi bolj ali manj znane, predvsem pa slastne tradicionalne in skrbno izbrane recepte, ki vsako besedilo dopolnjujejo v skladu z njegovim zgodovinskim in kulturološkim kontekstom.Kulinarično-literarno mojstrovino, ki je zagotovo posebnost in presežek med siceršnjimi kuharskimi knjigami, saj hrano, kot zatrjuje Barbieri, povzdiguje na nivo prave literature, je prevedel Iztok Ilich, znani urednik in publicist, ki se med drugim intenzivno posveča prav kulinarični publicistiki in ki je leta 2012 prejel pomembno založniško in knjigotrško Schwentnerjevo nagrado za življenjsko delo.Če ste torej tudi sami sladokusci in/ali knjigožeri, se ne obotavljajte: privoščite si svoje Drobtinice z mize, preden jih pozobajo drugi!

15 In če vemo, da nas v vsem posluša, za kar koli ga prosimo, tudi vemo, da že imamo, kar smo ga prosili. 1 Jan 5,14-15 .

baribieri zaloŽba didakta 2013 miti in zgodbe o hrani, 262 receptov, poŠtnino plaČa Veljko Barbieri: Drobtinice z mize Miti in zgodbe o hrani: 262 receptov Drobtinice z mize je izvirna in posebej za slovensko izdajo prvič pripravljena kulinarično-literarna mojstrovina hrvaškega pisatelja in gastronomskega strokovnjaka Veljka Barbierija!Celoten opis 18 In ne opijanjajte se z vinom, v čemer je razbrzdanost, temveč naj vas napolnjuje Duh. Ef 5,18 14 In to je zaupnost, ki jo imamo z njim: on nas usliši, kadar ga prosimo po njegovi volji.

POVEZANE KNJIGE