Devet noči

Devet noči - Bernardo Carvalho | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Bernardo Carvalho
DIMENZIJA
3,3 MB
IME DATOTEKE
Devet noči.pdf
ISBN
7896970843672

OPIS

Buell Quain je mlad ameriški antropolog, ki v Braziliji preučuje indijanska plemena in leta 1939 v skrivnostnih okoliščinah naredi samomor. Na svoje bližnje naslovi poslovilna pisma, v katerih navaja različne razloge za svoje dejanje: nekaterim sporoča, da je zbolel za strašno boleznijo, in drugim, da ga je do kraja potrlo ženino varanje z njegovim lastnim bratom – pri čemer ni bil niti poročen niti ni imel brata.Pol stoletja kasneje se novinar, ki je tudi glavni pripovedovalec zgodbe, odloči, da bo nepojasnjenemu dogodku prišel do dna. Buellova zgodba ga povsem prevzame, in ne da bi to nameraval, se skoznjo sooča tudi z lastno preteklostjo, ki jo zaznamuje zapleten odnos z očetom. Ko obsedeno preigrava dejstva, dokumente, spomine in predvidevanja, se zdi, da je vse bliže resnici, Buellovi in lastni. Z njim pa seveda tudi bralec. Toda – je res?Knjiga je izšla s finančno podporo Oddelka za kulturo Ministrstva za zunanje zadeve Federativne republike Brazilije s posredovanjem Veleposlaništva Federativne republike Brazilije v Ljubljani.

Točkovno je bil od Šiška uspešnejši Klemen Prepelič, saj je dosegel 13 točk v 19:50 minute, a ... Slovenski košarkarski as Luka Dončić je bil v pretekli noči pri zmagi Dallasa s 130:124 na gostovanju pri Orlandu na robu trojnega dvojčka. S 33 točkami je bil prvi strelec tekme. Zastrupili devet čistokrvnih ovčarjev.

Šest jih je nezakonito prečkalo mejo, trije pa so se skušali mejni kontroli izogniti tako, da so se skrili v tovornem vozilu. Slednje so policisti vrnili na Hrvaško, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube. Jasmin Muharemovic LIVE - Devet dana ljubimo se UZIVO To Majstore Top Music Tv 2009 - Duration: 3:40.

POVEZANE KNJIGE