Transakcijska analiza v psihoterapiji

Transakcijska analiza v psihoterapiji - Eric Berne | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Eric Berne
DIMENZIJA
11,74 MB
IME DATOTEKE
Transakcijska analiza v psihoterapiji.pdf
ISBN
4805653381764

OPIS

dalitete v psihoterapiji. Created Date: Transakcijska analiza je humanistična teorija osebnosti, človeških odnosov in komunikacije ki se uporablja pri psihoterapiji, osebni rasti, izobraževanju in celo v obsegu organizacij..

Razen teorije osebnosti je TA tudi teorija komunikacije, teorija razvoja otroka in teorija psihopatologije. Transakcijska analiza razkriva, katero ego stanje v določenem trenutku pošilja transakcijo - Starš, Odrasli ali Otrok. Poznamo več tipov transakcij: komplementarne , pri katerih transakcijski odgovor pošlje isto ego stanje, kateremu je bilo sporočilo namenjeno; križne transakcije , pri katerih odgovori drugo ego stanje, torej ne tisto ... Transakcijska analiza se kot psihoterapija uporablja pri delu s posamezniki, pari, družinami in skupinami.

POVEZANE KNJIGE