Slovenska glasba 1848–1918

Slovenska glasba 1848–1918 - Darja Koter | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Darja Koter
DIMENZIJA
10,27 MB
IME DATOTEKE
Slovenska glasba 1848–1918.pdf
ISBN
1422418786065

OPIS

Monumentalni Slovenska glasba 1848-1918 ter Slovenska glasba 1918-1991 kot prvi celovito obravnavata zgodovino slovenske glasbe v omenjenem obdobju. Dr. Darja Koter v podatkovno poglobljenem, stilistično virtuoznem in nadvse komunikativnem delu upošteva vse pomembnejše dejavnike, kot so družbeno-politične spremembe, kulturna zgodovina Slovencev in razvoj slovenske umetnosti. Razvoj slovenske glasbe prikaže v soodvisnosti z vsakokratnimi družbenimi oziroma družbeno-političnimi spremembami, se ne izogiba kulturnim in nacionalnim trenjem, upošteva sociološke in umetnostne študije ter glasbeni tok umešča v širši družbeni kontekst in prikaže njegove interakcije z istočasnimi evropskimi gibanji. Vsebinsko se opira na zgodovino glasbenega gledališča, na dosežke in pomen glasbenih društev pri razvoju slovenske glasbene in širše kulture, poglobljeno predstavi posamezne skladatelje in njihova dela, skladateljske šole in stilna gibanja, izpostavi pomembnejše poustvarjalce, posameznike in ansamble, razvoj glasbenih oblik, glasbenega šolstva in izdelovanja glasbil, ne nazadnje se posveča tudi delovanju glasbenih ustanov ter njihovemu družbenemu pomenu. Delo je razdeljeno v dve knjigi s prvo svetovno vojno kot eno ključnih ločnic v razvoju glasbe na Slovenskem. Opremljeno je s preglednim in informativnim znanstvenim aparatom ter bogatim slikovnim gradivom. Knjiga, na katero smo čakali desetletja!

Znamka: Naša številka: 631659. Darja Koter: Slovenska glasba 1848-1918 Prvi del monumentalne Zgodovina slovenske glasbe - knjiga, na katero smo čakali desetletja! Celoten opis.

Dr. Darja Koter v podatkovno poglobljenem, stilistično virtuoznem in nadvse komunikativnem delu upošteva vse pomembnejše dejavnike, kot so družbeno-politične spremembe, kulturna zgodovina ... Pred kratkim sta izšli monografiji, za kateri je spremno gradivo ob predstavitvi obetalo, da bosta zapolnili to praznino.

POVEZANE KNJIGE