Rezervat

Rezervat - Suzana Tratnik | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Suzana Tratnik
DIMENZIJA
11,96 MB
IME DATOTEKE
Rezervat.pdf
ISBN
9671149187929

OPIS

O deklici, ki si je na tihem želela, da bi lahko dihala s škrgami. O srednješolskem izletu z vlakom, na poti nazaj nekaj fantov na silo vleče dekleta v kupe in jim med noge (oblečenim) potisne steklenico, čemur v šali rečejo »doping«. O pretepanju ženske v zaklenjenem lokalu sredi Ljubljane in o srečanju z mlajšo žensko, ki ne verjame v festival Mesto žensk, ker taka getoizacija izniči pravo umetnost. O dnevu, ko je bila Slovenija sprejeta v EU, junakinje pa se ukvarjajo z bivanjem v svojem lezbičnem »getu« na Metelkovi, pri čemer jim je Evropa kakor stranski rokav. Utrinek ob razstavi Indijancev v NY z naslovom Rezervat X, o tem, da kultura Indijancev ni zamrznjena med idealizirano predkolonialno preteklostjo in zavoženo, neavtohtono zdajšnjostjo. In še o čem.

But the rash of hotels, golf courses, and farmlands surrounding the park are siphoning off so much of the water that the park's survival is threatened. rezervat - izbrane novice na Najdi.si. Preverite najbolj aktualne novice slovenskih medijev in prebrskajte največji arhiv novic. Deloindom.si ponuja izbrane in strokovno obdelane teme s področja interierja, gradnje in obnove, energijske učinkovitosti ter skrbi za okolje, vrt in živali. Naravni rezervat Iški morost je 64 ha veliko območje na Ljubljanskem barju, ki obsega dobrih 40 ha vlažnih travnikov.

V rezervatu je urejena 1300 metrov dolga Koščeva učna pot z opazovalnico ptic. Na učni poti, poimenovani po Koscu (Crex crex), redki in ogroženi vrsti ptic, so predst Naravni parki, rezervati in botanični vrtovi Slovenije.

POVEZANE KNJIGE