Rasla je jelka do neba

Rasla je jelka do neba Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
10,39 MB
IME DATOTEKE
Rasla je jelka do neba.pdf
ISBN
2004296117396

OPIS

Knjiga skuša predstaviti nekatere zanimive, značilne in pomembne zgodbe o rastlinah iz vseh slovenskih pokrajin in zamejstva, stare in nove, pa tudi zvrstno, tematsko in stilno različne (pravljične, legendne, razlagalne, socialne, etnološke, šaljive). Današnjim bralcem razkrivajo, kako so posamezne rastline nastale, kako so prišle v naše kraje, odkod njihova oblika, kdaj in kako dozorevajo, kako se jih lahko koristno uporabi, kakšna je njihova zdravilna moč, kakšne so njihove magične sposobnosti in, nenazadnje, kakšna je njihova simbolika.Dodatno vrednost knjigi dajejo natančne in asketske, obenem pa domišljijo spodbujajoče ilustracije mlade in perspektivne poljske ilustratorke Marie Magdalene Szmatuła, ki že nekaj let živi in ustvarja v Sloveniji. Ilustracije iz knjige so prijavljene na 10. slovenski bienale ilustracije, ki bo potekal v Cankarjevem domu od novembra 2012 do januarja 2013.Knjiga iz zbirka ZAKLADNICA SLOVENSKIH PRIPOVEDI je namenjena mladim bralcem in hkrati vsem, ki jih zanima pristno pripovedništvo slovenskega ljudskega izročila. Izbor pripovedi urejajo in strokovno predstavljajo najuglednejši slovenski strokovnjaki, v posameznem tematskem izboru pa so zastopana vsa področja slovenskega etničnega ozemlja, vključno z zamejstvom.

Roke počasi spuščamo, prav tako se tudi mi počasi sklanjamo proti tlom. Zapoj pesmico Rasla je jelka. POJEM IN PLEŠEM - k plesu povabi svoje domače.

Počasi se dvigaš in raztezaš roke visoko v zrak. Širila veje do zemlje, do zemlje, širila veje do zemlje.

POVEZANE KNJIGE