Polovica rumenega sonca

Polovica rumenega sonca - Chimamanda Ngozi Adichie | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Chimamanda Ngozi Adichie
DIMENZIJA
11,94 MB
IME DATOTEKE
Polovica rumenega sonca.pdf
ISBN
1304863074618

OPIS

Roman je postavljen v Nigerijo v šestdesetih letih dvajsetega stoletja, v čas državljanske vojne in genocida v Biafri (naslov se nanaša na biafrsko zastavo). Avtorica virtuozno prepleta življenjske zgodbe petih pretanjeno dodelanih likov. Na begu pred nigerijskimi četami in v strahu pred smrtjo se njihova načela in ideali znajdejo na težki preizkušnji. Takrat vsak od njih pokaže svoj pravi obraz. Polovica rumenega sonca ni vojni roman. Je mnogoplastna mojstrovina o moralni odgovornosti, koncu kolonialne dobe, etnični pripadnosti, rasnih in razrednih vprašanjih ter o ljubezni, skozi prizmo katere se lahko vse spremeni.

Kako je vojno občutiti v blokiranem in kopnečem zaledju, kjer sprva vladata kar revolucionaren zanos in ustvarjalno vrenje, porojeno iz vere v novorazglašeno državo Biafro, na koncu pa tam uspevajo samo še begunska taborišča. Afriški lasje so politična stvar,« je v enem izmed televizijskih intervjujev dejala avtorica, ki je leta 2008 za svoj drugi roman Polovica rumenega sonca kot najmlajša in prva afriška pisateljica prejela prestižno britansko književno nagrado Orange. Njena junakinja Ifemelu v anonimnem blogu, naslovljenem kot Različna opažanja o ameriških črncih (nekoč imenovanih črnuhi) s ... Chimamanda Ngozi Adichie je s svojimi romani Škrlatni hibiskus, Polovica rumenega sonca in Amerikanka, kratkimi zgodbami in esejistiko navdušila tako bralce kot tudi kritike.

Nigerijska pisateljica, ki živi v Združenih državah Amerike, sebe opisuje kot srečno afriško feministko, ki ne sovraži moških in ki si rada namaže ustnice in ... 1. Chinua Achebe: Razpad 2.

POVEZANE KNJIGE