Pesmi in pisma

Pesmi in pisma - Giacomo Leopardi | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Giacomo Leopardi
DIMENZIJA
12,53 MB
IME DATOTEKE
Pesmi in pisma.pdf
ISBN
4389832820706

OPIS

Giacomo Leopardi, pesnik bolesti in hrepenenja, noči in samote, ljubezni in smrti, blesteč pojav na obzorju italijanskega slovstva v prvi polovici 19. stoletja.Samota je bila mati njegovih globokih misli, v samoti je premišljeval o sebi v odnosu do narave, o ljudeh, ki so del vsemirja, in o vsemirju samem. To so bili glavni motivi njegove lirike, ki je v svojem logičnem pomenu pesimizem in v svojem bistvu otožnost. Pesimizem je posledica vprašanj in ugank, s katerimi se je ukvarjal, otožnost pa je dih tiste samote, ki je obdajala pojočega poeta. Pesnik samotar je postavil svoj lastni jaz na sredino svojega dela – v silni želji (v svojih delih) darovati samega sebe; ne nazadnje se je poslužil lastne bolečine, lastnega obupa, da je z mojstrsko roko izoblikoval trajno podobo človeškega trpljenja.V knjigi je zbrana najbolj znana poezija, ki jo je véliki literat napisal med letoma 1819 in 1836, dopolnjuje pa jo izbor pisem pesnikovemu očetu, Leopardijevim književnim prijateljem in ženskam, ki so zaznamovale njegovo življenje.

Vsebina. Za Božička in vaše najmlajše je letos nastal nov božični hit Pismo Božičku. Pesmica je nastala s sodelovanjem talentirane trojice: Lina Rahne (vokal in aranžma), Boštjan Gorenšek (besedilo), Bojan Krhlanko (mix in mastering).

Ta svet ni konec - Pesmi in pisma Trda - ( 12) ISBN/EAN:P_9789610145561. Redna cena: 27,96 € Skrij Poglej več.

POVEZANE KNJIGE