Nekoga moraš imeti rad

Nekoga moraš imeti rad - Ivan Minatti | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan Minatti
DIMENZIJA
12,82 MB
IME DATOTEKE
Nekoga moraš imeti rad.pdf
ISBN
9039190360092

OPIS

Pesnik, prevajalec in urednik Ivan Minatti (1924–2012) nam je zapustil veliko pesmi, ki jih vsaka nova generacija sprejme za svoje. Izjemno naklonjenost bralcem si je pridobil z izrazito intimno, poetično in čustveno noto. Večne teme o ljubezni, slovesu in magičnem doživetju pokrajine je obarval z njemu lastno melanholijo ...Nekoga moraš imeti rad je bil naslov njegove tretje pesniške zbirke, ki je izšla pred petdesetimi leti (1963) in postala mit.Novo antologijo s petdesetimi pesmimi iz celotnega pesnikovega opusa, a z istim naslovom je pripravila pesnica in Minattijeva žena Lojzka Špacapan eno leto za tem, ko so njegovi verzi okamneli.Žena Lojzka Špacapan je na predstavitvi knjige povedala, da je Nekoga moraš imeti rad pravzaprav edina njegova vesela pesem. Kljub temu, da je bil pozitiven človek, optimist in ga je vedno nekaj gnalo naprej, njegove pesmi večinoma pikajo in zbadajo ter imajo prizvok samote, bolečine. Pisal je malo in zapiske njegovih verzov bo težko najti, saj skoraj ne obstajajo. Žena je v smehu pojasnila, da jih je velikokrat zapisal na rabljeno kuverto ali pa na listič, ki ga je včasih zataknil v žep srajce. In tako je verjetno katerega od verzov tudi oprala ali zavrgla.Opremljena je s slikami in jedkanicami Bojana Klančarja, ki upodabljajo prizore iz narave.

Veter poje , Bolečina nedoživetega (1964, 1970, 1994), Vse beži z oblaki in pticami , Pesmi (1971, 1977), 1980), 2001) Obraz , Ko bom tih in dober , Pesmi - z Menartom in Krakarjem, Prisluškujem tišini v sebi (1984, "Nekoga moraš imeti rad," je zapisal pesnik Ivan Minatti. Upamo, da ste valentinovo preživeli v krogu tistih, ki jih imate radi.

dokumentarno-igrani film // 2011 // dramsko-glasbena skupina Sonček ***** Avtorski projekt - film je posnela skupina mladih fantov in deklet iz dramsko-glasbene skupine Sonček, ki je nastala že pred leti kot del umetniško ustvarjalnega programa Zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije. nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen. ker drevesa in trave vedo za samoto - kajti koraki vselej odidejo dalje, pa čeprav se za hip ustavijo -, ker reka ve za žalost - če se le nagne nad svojo globino -, ker kamen pozna bolečino - koliko težkih nog. Nekoga moraš imeti rad book.

POVEZANE KNJIGE