Kako deluje literatura

Kako deluje literatura - John Sutherland | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
John Sutherland
DIMENZIJA
9,68 MB
IME DATOTEKE
Kako deluje literatura.pdf
ISBN
3118571216684

OPIS

Kako deluje literatura: 50 ključnih pojmov je zadnja knjiga Johna Sutherlanda (izvirnik je izšel leta 2011); iz duhovitega naslova, ki postavlja literaturo na isto raven z drugimi človekovimi artefakti, zlasti tehničnimi, je že razviden slog njegovega pisanja, ki brez pretencioznosti, pa vendarle poglobljeno razlaga temeljne pojme literarne vede: od splošnih izrazov prek literarnih pojavov in zvrsti do retoričnih sredstev in metodoloških usmeritev. Ta interdisciplinarno napisana, bralcu izrazito prijazna knjiga, opremljena med drugim tudi s časovnimi trakovi, zgoščenimi sporočili in »udarnimi« citati, prekoračuje meje same literarne vede in sega na področje kulturnih študij; pri tem posveča posebno pozornost novejšim dognanjem in aktualnim vprašanjem sodobne literarne vede, od naratologije do postkolonialnih študij, vprašanj žanrskosti, literarnega kanona, intertekstualnosti itd. Hecna knjiga o resnih temah – kljub lahkotnosti bistra, pronicljiva, poučna in izjemno izzivalna.

Ker je operacijski sistem mogoče dobiti v izvorni kodi, se je razširil na najrazličnejše računalniške sestave, ki ... Kako plačam, lahko ob prevzemu? Emka.si omogoča naslednje načine plačila: z gotovino ob prevzemu (velja le za fizične osebe), s karticami (Mastercard, Visa, ActivaMaestro, Activa, Diners), Plačilo po predračunu (pravne osebe) Račun z odlogom plačila (za javna podjetja, knjižnice, šole) Več o plačilih He-Ne laser je štirinivojski in deluje zvezno. Moči kontinuiranih laserjev segajo od manj kot 1 mW do približno 20 kW pri komercialnih do več kot 1 MW pri posebnih vojaških laserjih.

Poglej, kako bitja sodelujejo, da bi preživela. Spoznaj, kako so živela in tehnološko ustvarjala stara ljudstva.

POVEZANE KNJIGE