Izpovedi ekonomskega morilca

Izpovedi ekonomskega morilca - John Perkins | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
John Perkins
DIMENZIJA
8,41 MB
IME DATOTEKE
Izpovedi ekonomskega morilca.pdf
ISBN
5708270685413

OPIS

Nadroben vpogled v prikrite mehanizme velikega imperija. Resnična zgodba o vrsti dramatičnih političnih zasukov, kakor jim je dirigirala supervelesila. Kakšne vse so perfidne poti, če naj se zgodi padec iranskega šaha ali panamskega predsednika? Kako so krojili invazijo na Irak?"Dandanes gledamo posledice tega, da je sistem ušel izpod nadzora. Vodstva naših najbolj cenjenih podjetij za skoraj suženjske plače zaposlujejo ljudi, da v azijskih \'mučilnicah\' garajo v nečloveških pogojih. Naftne družbe v reke deževnega pragozda brezobzirno spuščajo strupe, s čimer zavestno pobijajo ljudi, živali in rastline ter izvršujejo genocid nad starodavnimi kulturami. Farmacevtska industrija milijonom z virusom HIV okuženih Afričanov odreka rešilna zdravila. Dvanajst milijonov družin v naših Združenih državah se sprašuje, kako bodo prišli do naslednjega obroka. Energetika ustvarja enrone. Računovodstvo ustvarja andersene. Razmerje med petino svetovnega prebivalstva v najbogatejših državah in petino v najrevnejših po prihodku je naraslo s 30 : 1 leta 1960 na 74 : 1 leta 1995. ZDA za vojno v Iraku porabijo več kot 87 milijard dolarjev, Združeni narodi ocenjujejo, da bi z manj kot polovico te vsote vsem ljudem na svetu lahko zagotovili čisto vodo, ustrezno prehrano, higienske razmere in osnovno izobrazbo."V vznemirljivi osebni izpovedi avtor opisuje svoj osebnostni premik od ustrežljivega služabnika imperija do fanatičnega zagovornika pravic zatiranih. Potem ko ga je najprej v svoje vrste izbrala ameriška Agencija za nacionalno varnost, je s plačo mednarodnega svetovalnega podjetja prepotoval svet: Indonezijo, Panamo, Ekvador, Kolumbijo, Savdsko Arabijo, Iran in druge strateško pomembne države. Njegova naloga je bila ob zatrjevanju, da bo to zmanjšalo revščino, uvajanje politik, ki podpirajo interese ameriške korporacije (koalicije vlade, bank in korporacij), torej politik, ki so ohladile odnose s številnimi državami in na koncu privedle do 11. septembra in naraščajočega protiamerikanizma. Čeprav je izvirno izšla pri manjšem neodvisnem založniku, se je povzpela v vrh najbolje prodajanih knjig v ZDA (lestvica NYT) in še zdaj močno odmeva po svetu.

A doslej smo že spoznali, da Slovenija ne bo Švica. Zakaj smo revni? Zakaj je Slovenija tako revna, da nima niti za popravilo mostov? Zakaj nočejo privatizacije? Kdo povzroča brezup? Naj knjiga Hiše svetov meseca septembra je: Izpovedi ekonomskega morilca Alenka Kastelic, 26.

Zakaj smo revni? Zakaj je Slovenija tako revna, da nima niti za popravilo mostov? Zakaj nočejo privatizacije? Kdo povzroča brezup? Naj knjiga Hiše svetov meseca septembra je: Izpovedi ekonomskega morilca Alenka Kastelic, 26. september 2017 Avtor John Perkins živi štiri različna življenja : življenje ekonomskega morilca, življenje direktorja uspešnega podjetja za alternativno energijo, življenje strokovnjaka za staroselska ljudstva in življenje pisatelja. Knjiga Johna Perkinsa Izpovedi ekonomskega morilca, delo izjemnega uvida in moralnega poguma, ki zadeva vse nas in ga lahko že en teden berete kot podlistek v Dnevniku, razgalja resnične namene ter antikulturno, antihumanistično, protizakonito in protidemokratično naravo koncepta neoliberalizma na ravni svetovne velesile, ki jo trenutno slovenska vlada nesramežljivo podpira. Ali se sploh zavedamo, kako deluje današnja globalna ekonomija? Kako kapital izkorišča cele narode? Ali smo pri tem soodgovorni s svojo pasivnostjo? Da, imamo moralno odgovornost.

POVEZANE KNJIGE