Hiša ob mošeji

Hiša ob mošeji - Kader Abdolah | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Kader Abdolah
DIMENZIJA
3,19 MB
IME DATOTEKE
Hiša ob mošeji.pdf
ISBN
9885569703415

OPIS

Iran, 1979. Družina Aga Džana v hiši ob mošeji živi že osem stoletij. Prostor kipi od življenja pod budnimi očmi štorkelj, ki gnezdijo na bližnjih minaretih. Toda pred durmi je prevrat, kakršnega ne pomnijo. Iran politično vre. Pod ajatoli vzkipi radikalno gibanje; iranska stvarnost, kot jo je poznal Aga Džan, se začne krhati - prijatelji postanejo sovražniki, ljubezen se sprevrže v srd in sovraštvo.Iranska revolucija izpod peresa avtorja, ki jo je doživel na lastni koži, navduši z inteligentno in silovito ironijo, kakor jo gradijo pisateljeve dihotomije (duhovnost in tuzemskost, mit in resničnost). V neusmiljeno prostorje tiranskih kapric se zalezeta skorajda preudarna nostalgija in polpretekla zgodovina, ki se je smela učiti (iz) porajajoče se revolucije.

246 m2, samostojna, zgrajena l. 2011, 340 m2 zemljišča, K+P+1, Otok Krk, mesto Krk, širše ... Hiša ob mošeji ; Redna cena: 9,99 € Sanjska cena: 4,99 €* Prihranite: 5,00 € (50%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje) Pred nakupom se morate prijaviti.

O., Dnevnik "Opisi mesta Senedžan v Hiši ob mošeji so me popeljali v spomine na starodavni Isfahan, kot sem ga spoznala na potovanju po Iranu. Naslovna junakinja je stara hiša ob mošeji, ki že dolgih osem stoletij nudi varno streho veliki tradicionalni rodbini, ta pa vestno skrbi za tekoče upravljanje mošeje in versko življenje v majhnem mestu. Aga Džan je glavni trgovec s preprogami in uživa velik ugled na bazarju, svojo razširjeno družino pa preudarno vodi skozi vesele in ... V romanu Kaderja Abdolaha naslovna Hiša ob mošeji ni le hiša - je simbolen, z družinskim drevesom generacij prek več stoletij obrastel prostor, v katerem biva osrednji lik pripovedi, Aga Džan z družino.

POVEZANE KNJIGE