Biovrt za začetnike

Biovrt za začetnike - Marie-Luise Kreutner | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marie-Luise Kreutner
DIMENZIJA
10,30 MB
IME DATOTEKE
Biovrt za začetnike.pdf
ISBN
3043048874534

OPIS

Knjiga Biovrt za začetnike je praktičen vodnik za vrtnarje, ki želijo svoj vrtiček obdelovati po naravnih metodah, brez kemičnih sredstev, hkrati pa na svojem malem prostoru pridelati zdrav in bogat pridelek, s katerim se bo vso sezono hranila celotna družina.V knjigi nam avtorica predstavi štiri osnovna pravila, ki jih moramo upoštevati pri biovrtnarjenju: kompostiranje, s katerim ohranimo tla živa, rodovitna in zdrava; naravno gnojenje, ki dovaja dodatne hranilne snovi, kjer je to potrebno; zastiranje, ki spodbuja življenje v tleh ter ohranja prst vlažno in rahlo; sajenje mešanih kultur – ugodno sosedstvo rastlin namreč spodbudi zdravo rast rastlin ter odžene škodljivce in bolezni.Ta pravila pa, kot ugotavlja avtorica, znana nemška biovrtnarka, niso posebej alternativna in nova, saj so jih v vaških vrtovih uporabljali že v prejšnjih stoletjih.V posameznih poglavjih spoznamo naravne metode obdelovanja v zelenjavnem, zeliščnem, sadnem in cvetličnem vrtu.

4. REICHENBERG, Mitja Kje je Wagner? : o neskončnem vračanju istega / Mitja Reichenberg, Dušan Rutar.- Škofije : Za-misli, 2013.

... Domov > Knjižnično nadomestilo > Biovrt za začetnike : osnove in praktični nasveti. - 2013 Pregled izposoj po knjižnicah.

POVEZANE KNJIGE