Bioetika

Bioetika - Adriano Pessina | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Adriano Pessina
DIMENZIJA
11,4 MB
IME DATOTEKE
Bioetika.pdf
ISBN
6503783865183

OPIS

Knjiga Bioetika, kritična vest tehnološke civilizacije se je v začetku 21. stoletja uveljavila kot standardno delo na področju bioetike.V prvem delu obravnava bioetiko kot kritično vest tehnološke civilizacije, v drugem pa vzame pod drobnogled pet področij, ki so povezana s človekovim rojevanjem in umiranjem: genetiko, zunajtelesno oploditev, kloniranje, evtanazijo in možgansko smrt.Knjiga prinaša temeljit premislek o vrednosti življenja v sodobni civilizaciji, ki jo bistveno zaznamuje znanstveno-tehnološki razvoj. Izredna moč, ki si jo je pridobil sodobni človek, kliče po novi odgovornosti. Bioetika želi bralca spodbuditi k spoštljivi drži do življenja nasploh: do lastnega življenja, do življenja bližnjih in do življenja drugih živih bitij.

International conference „Dignity and vocation of woman" ... Bioetika je filozofija življenja in etična refleksija o vseh stvarnostih, ki se dotikajo človekove odgovornosti do življenja. Če vzamemo izraz dobesedno, bioetika poudarja človekovo odgovornost do vsakršnega življenja in ne le do človekovega življenja.

Sredina 20. stoletja pa z vpeljavo novih tehnologij in metod podaljševanja življenja sproži številna nova vprašanja in etične dileme, ki se dotikajo začetka in konca življenja.

POVEZANE KNJIGE