Zgodbe, ki to niso

Zgodbe, ki to niso - Robert Musil | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Robert Musil
DIMENZIJA
11,56 MB
IME DATOTEKE
Zgodbe, ki to niso.pdf
ISBN
5095029946146

OPIS

Dela Roberta Musila slovenskim bralcem še niso dostopna v celoti, na knjižnem trgu pa so prisotna le v manjši meri. Pričujoča zbirka poskuša zapolniti to vrzel in v novem prevodu podaja predvsem krajša besedila velikega avstrijskega romanopisca. Večji del zgodb iz te knjige je bil izbran iz časopisov in revij, v katerih je Musil objavljal med letoma 1902 in 1933. Naslov knjige – Zgodbe, ki to niso – izhaja iz zbirke, ki jo je Musil sam objavil leta 1935 v Zürichu pod naslovom Zapuščina za časa življenja, oznaka pa se nanaša predvsem na pripovedni postopek: Musil tu veliko pripoved razdrobi v jezikovno dovršene miniature, posamične observacije, ki vzbujajo vtis fotografskih študij. Pred nami so mojstrsko izpisane pripovedi o zločinih in strasteh, pa tudi o povsem vsakdanjih prigodah, tudi iz sveta živali, ki se nemalokrat vedejo bolj človeško od ljudi. Knjigo zaokrožujejo pripovedni fragmenti in aforizmi iz pisateljeve zapuščine.

Pred nami ... Naslov knjige Zgodbe, ki to niso, izhaja iz zbirke, ki jo je Musil sam objavil leta 1935 v Zürichu pod naslovom Zapuščina za časa življenja, oznaka pa se nanaša predvsem na pripovedni postopek: Musil tu veliko pripoved razdrobi v jezikovno dovršene miniature, posamične observacije, ki vzbujajo vtis fotografskih študij. Cilj projekta Not Yet Written Stories / Zgodbe, ki še niso napisane je na podlagi raziskave vzpostaviti arhive umetnic, dostopne v skupnem spletnem repozitoriju. Vsaka partnerska organizacija bo raziskavo usmerila v umetnice, ki so bile v zgodovini sodobne umetnosti v razmerju do umetnikov v podrejenem položaju in pogosto spregledane. Unicef je lansiral serijo animiranih filmov, ki predstavljajo resnične zgodbe otrok, ki so kot begunci morali zapustiti Sirijo.

Družine smo skrbno izbrali, da pomoč prejmejo res tisti, ki jo potrebujejo! Zgodbe, ki jih pišemo skupaj - Haris Ćoralić "Moje ime je Haris Ćoralić in sem se že 2 leti in pol, skoraj 3, soočal s težavo, in sicer z bolečinami v... Preberi več Zaščitne maske niso že same po sebi zagotovilo, da bi lahko popolnoma preprečili prenos kapljičnih okužb.

POVEZANE KNJIGE