Zdravljenje kandide

Zdravljenje kandide - Ann Boroch | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ann Boroch
DIMENZIJA
8,21 MB
IME DATOTEKE
Zdravljenje kandide.pdf
ISBN
3534388769216

OPIS

Po mnenju avtorice Ann Boroch ter prenekaterih strokovnjakov za zdravje in zdravo življenje so prav glivice skriti vzrok številnih bolezni. Mnoge najpogostejše simptome in bolezni, ki nas dandanes pestijo – vse od utrujenosti, napihnjenosti, vnetja sinusov in pridobivanja na teži do težav s prostato, artritisa, alergij, hipoglikemije, depresije in multiple skleroze – lahko povežemo s presenetljivim izvorom, s kvasovkami.Opis:Razraščanje kvasovk oziroma glivic, imenovanih kandida (latinsko ime je Candida albicans), prizadene milijone in prav tu se začnejo mnoga obolenja. Kandida je sicer povsem neškodljiva kvasovka, vrsta glivic, ki jo najdemo v vsakem človeku. Če je telo zdravo, v popolni simbiozi s svojim gostiteljem živi v prebavnem traktu in na koži, ne da bi človek kdaj koli občutil negativne posledice. Težave se pojavijo, ko se ta mikroorganizem prične razraščati. Ko do tega pride, smo podvrženi neusmiljenemu napadu, ki se lahko razbohoti v vsakem organu po vsem telesu in ne odneha ne ponoči ne podnevi, dokler ga sami ne obvladamo in odvečne glivice uničimo.Vsekakor je preprečevalni pristop boljši od popravljanja že nastale škode, zato poglejmo, kako se lahko izognemo težavam, ki se sicer začnejo kot blažje nevšečnosti, a se lahko razbesnijo v trdovratne bolezni in ohromijo vsakodnevno življenje.Glavni vzrok razraščanja kandide so antibiotiki in uporaba zdravil, ki vsebujejo steroide, kontracepcijskih tabletk, slabe prehrane, prekomerno uživanje alkohola, težke kovine, zloraba drog in stres, zato se je dobro tem stvarem izogibati kar v največji meri. Glivice uspevajo in se hitro množijo v človeku, ki se večinoma prehranjuje z živili, ki vsebujejo prečiščene sladkorje, prečiščene ogljikove hidrate, mlečne izdelke, z alkoholom, kot že omenjeno, in s predelano hrano.Kandidi prijetno okolje izzove tudi hormon, ki se izloča v okoliščinah, ko človek občuti hud stres. Stres namreč posredno zviša krvni sladkor in glivice to izkoristijo kot energijo za širjenje svoje kolonije. Ko nastopi neravnovesje, se kandida vztrajno množi, saj se hrani s sladkorjem v vsaki obliki – sladice, bela moka, sir itd. Sprva morda ne opazimo nobenih posebnosti, a z leti se pojavijo blaga do huda bolezenska stanja.

Preventivno lahko proti razmnoževanju kandide ukrepamo s stalno skrbjo za imunski sistem, uravnoteženo prehrano ter redno telesno aktivnostjo. Zdravila, ki se uporabljajo za zdravljenje glivičnih okužb, se imenujejo ANTIMIKOTIKI ali PROTIGLIVIČNA ZDRAVILA. V večini primerov razširjene kandide pa zdravljenje z zdravili ni dovolj, upoštevati je potrebno dieto z zmanjšanim vnosom sladil ter ogljikovih hidratov ter sočasna uporaba probiotikov. Knjiga »Zdravljenje kandide« je bila pri založbi Cangura izbrana za knjigo leta 2013.

Glavni vzrok razraščanja kandide so antibiotiki in uporaba zdravil, ki vsebujejo steroide, kontracepcijskih tabletk, slabe prehrane, prekomerno uživanje alkohola, težke kovine, zloraba drog in stres, zato se je dobro tem stvarem izogibati kar v največji meri. Glivice uspevajo in se hitro množijo v ... Vzroki za prekomerno razmnoževanje kandide so lahko zdravljenje z antibiotiki, hrana z veliko sladkorja, alkohol, hormonsko neravnovesje, težave s črevesjem, stres, toksični učinki kemikalij in težkih kovin in motnje imunskega sistema.

POVEZANE KNJIGE