Vseeno, nekaj se spreminja

Vseeno, nekaj se spreminja Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
4,15 MB
IME DATOTEKE
Vseeno, nekaj se spreminja.pdf
ISBN
1371381567101

OPIS

Ljubomir Djurković se je rodil v Cetinju leta 1952. Je eden najvidnejših črnogorskih pesnikov in dramatikov zadnjih trideste let. Napisal je pet dram (Peto dejanje, Pisec družinske zgodovine, Petronij ali Metuzalem uživata večno poletje, Tobelija, Odpad ali preoblačenej), ki so bile uprizorjene na radiu, televiziji in po različnih evropskih gledališčih, tudi v Sloveniji. Bil je umetniški vodja kraljevega gledališča v Cetinju. V devetdesetih je živel na Nizozemskem, kjer se je preživljal s prevajanjem.Objavil je pesniške zbirke Polifemov jok (1982), Opravki in dnevi (1988) ter izbor, Vseeno, nekaj se spreminja (2008). Za njegovo književno delo je značilno reinterpretiranje grške in rimske mitologije, predvsem pa je dragoceno avtorjevo ukvarjanje z endemičnimi črnogorskimi mitološkimi razsežnostmi (npr. Tobelija).Pričujoči izbor je sledil knjigi Vseeno, nekaj se spreminja.

Osvobodil je Mežiško dolino in hitro nabral okoli 170 borcev, tudi srbske vojake, ki so se vračali iz ujetništva. Vseeno pa je iz danske prestolnice pozno v sredo zvečer prišlo tudi nekaj dobrih novic. Japonska je tako napovedala, da bo za t.

saj daje intenzivno rdečo barvo. Nekateri drugi, verjetno manj nevarni, a vseeno nepotrebni aditivi, ki smo jih ...

POVEZANE KNJIGE