Uroki polne lune III

Uroki polne lune III - Marjan Tomšič | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marjan Tomšič
DIMENZIJA
12,59 MB
IME DATOTEKE
Uroki polne lune III.pdf
ISBN
3519673645094

OPIS

Tomšičeva trilogija Uroki polne lune so kraljevska pot v sodobno slovensko fantastično prozo. V tretjem delu sledimo prigodam in nezgodam »karmičnega« junaka Kosterce, ki se »vica« v fantazmagoričnih pokrajinah. Oznaka fantastika tu pravzaprav nič ne pove. Knjiga je namreč neulovljiv hibrid: zajema vse od postmesijanske apokaliptike do spiritualističnega antiromana, od literarnega lunaparka do neošamanske pravljice, od erotomaničnih halucinacij do etno-grozljivke. Zato je Tomšičeva proza – tako kot se za »dobro« literaturo spodobi – vselej onstran preprostega družbenopolitičnega alegorema. Ker pa gre v zadnji instanci za literarno sanjsko knjigo, ki je ne more dešifrirati še tako potenten ratio, knjiga pravzaprav »razlaga« sanje svojih bralcev: njeno nezavedno se vpisuje v nezavedno tistega, ki jo bere. Nevarna knjiga!

Rodil se je 7. avgusta leta 1939 v Račah pri Mariboru.

Luna se blizu obzorja zdi večja, vendar je to čisto psihološki pojav, znan kot optična prevara Lune , prvič opisan v 7. stoletju. Potujemo do polne lune in nahajamo se na polovici poti, zato je današnji dan tako zelo pomemben.

POVEZANE KNJIGE