Palestinski sprehodi

Palestinski sprehodi - Raja Shehadeh | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Raja Shehadeh
DIMENZIJA
3,30 MB
IME DATOTEKE
Palestinski sprehodi.pdf
ISBN
6372015021053

OPIS

Za knjigo Palestinski sprehodi je Raja Shehadeh leta 2008 dobilOrwellovo nagrado, najbolj ugledno britansko nagrado za politično pisanje.Raja Shehadeh [Radža Šehade, 1951] je palestinski pravnik, pisatelj,politični aktivist in navdušen pohajkovalec po palestinskih hribih. Ustanovil jeEl Hak, prvo organizacijo za človekove pravice v Palestini.Je avtor več del o mednarodnem pravu, širšemu bralstvu pa je znan predvsem po svojih političnih memoarskih delih, v katerih občuteno opisuje življenje na Zahodnem bregu pod izraelsko okupacijo in propad, ki ga zaradi širjenja nezakonitih judovskih naselbin doživlja palestinska pokrajina (Tujca doma, 2002, Ko je slavec utihnil, 2003, Palestinski sprehodi: Zapiski o pokrajini, ki izginja, 2007, 2008, Razpoka v času: Potovanja z otomanskim stricem, 2010, in Okupacijski dnevniki, 2012). Živi v Ramali.

Njegov čas, delo in doprinos jeziku prikazujemo na treh analognih iPadih. Iz priloženega gradiva je očividno, da so... Islam in bližnji vzhodi (Časopis za kritiko znanosti, št.

252) Tematska številka Časopisa za kritiko znanosti Islam in Bližnji vzhodipodaja vpogled v sodobne teorije, ki prevevajo politično, družbeno in kulturno realnost islama in imenu navkljub od nas še kako oddaljenega Bližnjega vzhoda.. Zbrani prispevki domačih strokovnjakov in prevedeni prispevki tujih pokrivajo nekatere ... Raja Shehadeh [Radža Šehade]: Palestinski sprehodi.

POVEZANE KNJIGE