Njegova svetost

Njegova svetost - Gianluigi Nuzzi | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Gianluigi Nuzzi
DIMENZIJA
7,6 MB
IME DATOTEKE
Njegova svetost.pdf
ISBN
4730894696304

OPIS

›Zaupni dokumenti Benedikta XVI.‹ in še mnogih drugih visokih funkcionarjev Svetega sedeža so zajeti v ta vroči dosje aktualne, tako notranje- kot tudi zunanjepolitične dejavnosti Države mesta Vatikana.Milijonom katoliških vernikov po vsem svetu ›krvavi srce‹ ob vse očitnejšem spoznavanju, da je ›cesar gol‹: da se sredi večnega mesta, za mogočnimi zidovi te žepne državice njeni državljani vse dni ne predajajo le kontemplaciji in razpravam o poslednjih rečeh, temveč so aktivni udeleženci poslovno-finančnih tokov in političnega kadrovanja, svoje mreže pa pri tem razpenjajo po vsem planetu.Zato ni niti nenavadno niti presenetljivo, da so te, nekoliko prikrivane dejavnosti postale predmet zanimanja (zlasti) novinarjev: zlasti italijanskih, kajti italijansko državo delovanje vatikanskih politikov tudi najmočneje (pri)zadevajo.Knjiga Njegova svetost je komentiran katalog zaupnih dokumentov, ki so po zamotanih kanalih pricurljali v javnost; osupnili so jo in ji razgalili ›neznosno lahkost‹ sprejemanja raznovrstnih odločitev, ki posegajo v življenja klerikov pa tudi povsem posvetnih pripadnikov različnih družbenih okolij. Izid te knjige je v Italiji letos spomladi pomenil izbruh afere, ki so jo medijski krogi zaradi njene podobnosti in daljnosežnosti s še eno tako afero izpred let poimenovali Vatileaks.Nekatere od teh depeš so zdaj pred nami, prevedene in komentirane. Knjiga pa se dotakne še mnogih drugih dogodkov – nekaterih znanih iz večernih poročil, drugih bolj obrobnih, nekaterih tudi strogo lokalnih, torej italijanskih – in njihove razplete spleta v razburljivo pripoved o našem današnjem času.

Dalajlama. Tibetantski duhovni vodja je v Maribor prinesel jasno sporočilo.

Vidjet ćete značenja Njegova svetost na mnogim drugim jezicima kao što su arapski, Danski, nizozemski, hindi, Japan, korejski, grčki, talijanski, vijetnamski itd. Svoj četverodnevni posjet Hrvatskoj Njegova Svetost Svamiđi počeo je susretom s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem s kojim se susreo u predsjedničkim dvorima u četvrtak, 19. travnja.

POVEZANE KNJIGE