Muzej nedolžnosti

Muzej nedolžnosti - Orhan Pamuk | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Orhan Pamuk
DIMENZIJA
12,87 MB
IME DATOTEKE
Muzej nedolžnosti.pdf
ISBN
5448160583273

OPIS

Kaj je v resnici ljubezen?Pamukov drugi najdaljši in prvi ljubezenski roman se začenja s temi besedami, in sicer nekega spomladanskega dne leta 1975, ko sin premožne istanbulske družine Kemal naleti na daljno revno sorodnico Füsün. Tistega dne se njegovo življenje in njegova tradicionalna prepričanja o ljubezni, strasti, spolnosti, prijateljstvu in družini popolnoma spremenijo in ga odvedejo na viharno pot, prepredeno z razdvojenimi čustvi, s samoobvladovanjem, z notranjimi boji in s trenutki neznanske sreče in prikrite bolečine; na pot, kjer bo deležen prezira visoke družbe in pozornosti Füsünine družine v barakarskem naselju; na pot, ki nas bo seznanila s prepadom med istanbulskim visokim in nižjim družbenim slojem, s slikovito filmsko industrijo, z zabavnimi in bogatimi karakterji knjižnih junakov; na pot, ki ji bo Kemal kljub izgubi svoje izvoljenke z ustanovitvijo muzeja njenih osebnih stvari zvest vse do konca svojega življenja.

O knjigi se je Pamuk prejšnji teden razgovoril v Stuttgartu, kjer se je ustavil v sklopu svoje večdnevne bralne turneje po Nemčiji. Muzej nedolžnosti, palača sanj za Jergovića? By Stojan Pelko | Published: 12/10/2015. Slab mesec dni nazaj sem se zgodaj zjutraj iz Dubrovnika po bližnjici prek Bosne in Hercegovine (natan čneje, Republike Srpske) vozil v Črno goro.

Na ogled je 29 reprodukcij sicer 83 vitrin, kolikor jih je v izvirnem Muzeju nedolžnosti v Istanbulu. Tega je Pamuk odprl leta 2012 kot nadgradnjo svojega uspešnega istoimenskega romana. Pamuk, Orhan: Muzej nedolžnosti Leto izida: 2011 Področje: Romani in kratka proza Ciljna skupina: odrasli , starejši Eden najpomembnejših sodobnih turških pisateljev in tudi Nobelov nagrajenec se v svojem najnovejše prevedenem romanu zelo podrobno loteva obsesivnega ljubezenskega čustva, ob tem pa poda tudi dober vpogled v družbene ... Članek Muzej nedolžnosti је bil ustvarjen ali znatno razširjen kot del natečaja Wikimedia CEE Pomlad 2020.Avtor: Zeleni.Тema članka: Umetnost, država: Turčija. "Muzej nedolžnosti je majhen, oseben, lokalen in obenem trajnostni model za novo smer v razvoju muzejev.

POVEZANE KNJIGE