Mussolinijevi poslednji dnevi

Mussolinijevi poslednji dnevi - Pierre Milza | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Pierre Milza
DIMENZIJA
6,48 MB
IME DATOTEKE
Mussolinijevi poslednji dnevi.pdf
ISBN
1997122597215

OPIS

Knjiga Mussolinijevi poslednji dnevi, ki se uvršča med zgodovinopisno branje, je več kot le to: njen avtor, vodilni francoski zgodovinar fašizma Pierre Milza, nam v njej ne podaja le pričevanja o zadnjih dneh fašistične diktature, ko je novi režim brezkompromisno obračunal s starim, temveč nam razgrne tudi okoliščine eksekucije Duceja, njegove metrese in hierarhov Socialne republike, ki vse do današnjega dne še niso pojasnjene v celoti. Je bil Mussolinijev pravi eksekutor Luigi Longo, ena vodilnih figur na čelu Italijanske komunistične partije? Je Mussolinijevo eksekucijo odredil Winston Churchill? Kako in kam so izginile ogromne vsote denarja, ki so jih Mussolini in njegovi hierarhi ob svojem begu odtujili iz državnih blagajn? In še bi lahko naštevali.Avtorjeva pisava noče biti zgolj faktografska, prav tako pa tudi ne didaktična: v knjigi, ki je izpisana z nemalo pietete do žrtev, ne glede na politični breg, ki so mu te pripadale, se, četudi avtor tega eksplicitno ne ubesedi, med drugim nakazuje tudi vprašanje krutosti tistih, ki, potem ko jim je bila pravica kratena, le-to vzamejo v svoje roke.

Na slovenski jezik prevedene su njegove knjige "Zgodovina Italije" (2012) i "Mussolinijevi poslednji dnevi" (2012). — Tudi Mussolinijevi vnukinji Rachele in Alessandra podpirata to vrsto turizma.

Prvi, ki sem ga danes lahko zabeležil je bila Mussolinijeva letalska družba SW Italia. Predhodniki mi niso znani, so pa nosilci jutrišnje ARSO napovedi o kemičnem dežju.

POVEZANE KNJIGE