Izgon iz pekla

Izgon iz pekla - Robert Menasse | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Robert Menasse
DIMENZIJA
10,1 MB
IME DATOTEKE
Izgon iz pekla.pdf
ISBN
4737695134550

OPIS

Avtor si je leta 1992 v Berlinu ogledoval razstavo Jüdische Lebenswelten (Judovski življenjski svetovi) in pod eno od Rembrandtovih slik zagledal napis: Robbi Menasse. Takoj je pomislil: moj dvojnik! Kakšen tip je to, ki je živel v 17. stoletju in je imel njegovo ime? Potem je pogledal bolje: pod sliko je pisalo: Rabbi Menasse, torej ne Robbi, temveč rabin. Seveda, narobe je prebral. A bilo je že prepozno. Hotel je izvedeti kaj več o tej osebnosti, za katero se je skrivalo toliko paradigem – evropsko razsvetljenstvo, liberalizem v Amsterdamu z največjo judovsko tiskarno v Evropi in še marsikaj drugega. Vse to ga je tako močno pritegnilo, da se je lotil romana in ga potem pisal pet let.

Nov -0001 admin. Ena največjih strateških napak aktualne vlade, pa jih ni bilo malo, je bil izgon Karla Erjavca z mesta ministra za okolje in prostor.

Samo pomislite, kako se vedejo horde mladcev, ki od pomladi do jeseni harajo po ljubljanskih ulicah. Kako grozni so, so zdaj ugotovili tudi Novozelandci.

POVEZANE KNJIGE