Gospodinjski blues

Gospodinjski blues - Patricija Peršolja | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Patricija Peršolja
DIMENZIJA
5,80 MB
IME DATOTEKE
Gospodinjski blues.pdf
ISBN
7353224048162

OPIS

Patricija Peršolja pripoveduje pretresljive zgodbe žensk – posiljenih deklic, pretepenih žena, obupanih mater, revnih, utišanih, nemih.Tiho bodi, tiho bodi jim govorijo in one govorijo sebi, izgubljene, nenajdene. Alkohol, droge, kri, vojskovanje, samo začutila bi nekaj, kar koli. Bestijalne dneve gospodinj različnih vrst pleskajo osamljenost, tujost in hlad, obupno vpitje. Podedovane pasti iz preteklosti, karmični krogi, banalne zamere, neprebavljeni cmoki iz mladosti, spominski čipi razsutih otroštev … delajo navezane, odvisne, privezane, boljpreplašene od telečjega zrezka. Zamolčano kriči, a ne gre ven, zato one butajo z glavo v zid, in gledajo televizije, sanjarije, iluzije … One ne zmorejo, ker jih duši gluhonemi jok, zato jim Patricija Peršolja daje jezik (imeniten!), da se v bralcih narišejo slike, kot v kakšnem soc-realističnem italijanskem filmu, v katerem bi igrala Sonja Savić. Sonja Savić, metafora za izgubljene. Pesniška zbirka, ki bo pustila sledi ...

Samo stvar časa je bila, da spregovorijo. O zgodbah, ki so jim spremenile življenje, jih pahnile v svet slavnih ali močvirje propadlih in pozabljenih. Gospodinjski blues (Založba Pivec) V strokovni žiriji za Veronikino nagrado 2013 so pesniške zbirke presojali Urban Vovk, Mestna knjižnica Ljubljana, Goran Dekleva, kritik, in Aleksander Peršolja, pesnik.

In to je bila zame katarza. gospodinjski blues book. Read reviews from world's largest community for readers. Gospodinjski blues.

POVEZANE KNJIGE