Devet življenj

Devet življenj - William Dalrymple | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
William Dalrymple
DIMENZIJA
7,21 MB
IME DATOTEKE
Devet življenj.pdf
ISBN
5333470346311

OPIS

Devet ljudi, devet življenj. Vsak od njih stopa po drugačni verski poti, vsak od njih je nepozabna zgodba. William Dalrymple v odlični popotniški knjigi z biblično preprostostjo raziskuje, kako je vrtinec hitrih sprememb v južni Aziji spremenil tradicionalne oblike verskega življenja v teh predelih.Devet življenj je povzetek petindvajsetih let proučevanja Indije in pisanja o njenih verskih tradicijah – to so Canterburyjske zgodbe sodobnega časa.Budistični menih poprime za orožje, da bi se uprl kitajskemu napadu na Tibet, nato pa se skuša preostanek življenja pokoriti za nasilje z ročnim tiskanjem molilnih zastavic v Indiji.Džajnistična nuna opazuje svojo najboljšo prijateljico, ki obredno strada do smrti.Ženska srednjega razreda zapusti svojo družino v Kalkuti in službo v tovarni jutovine, da bi našla nepričakovano ljubezen in izpolnitev kot tantrična hraniteljica lobanj na doročnem sežigališču trupel.Zaporniški paznik iz Kerale se za dva meseca na leto preobrazi v tempeljskega plesalca, ki ga častijo kot utelešeno božanstvo, nato pa se zopet vrne v zapor.Nepismeni kozji pastir iz Radžastana ohranja pri življenju 4000 vrstic dolg starodavni ep, ki ga edini še zna na pamet.Devadsi, tempeljska prostitutka, se sprva upira nudenju spolnih uslug za denar, pozneje pa v posel, ki ga pojmuje kot sveto poslanstvo, žene tudi svoji hčeri.

Devet življenj je povzetek petindvajsetih let proučevanja Indije in pisanja o njenih ... Knjiga Devet življenj je zbirka biografskih kratkih zgodb različnih svetih mož in žena Indije, ki jih je avtor spoznaval na svojih potovanjih po tej deželi nasprotij. Indija se gospodarsko naglo razvija, okoli leta 2050 naj bi celo prehitela Ameriko.

Objavil/a Izak Košir, dne 2014-10-21 ob 14:06:56 Deli naprej "Podarjeno mi je bilo še eno življenje," si je mislila Marianne, ko se je zbudila iz sna v pariški bolnišnici in je uspešno prestala operacijo raka na dojki pred skoraj desetletjem. Prvi klic, ki ga je prejela je bil od njega - njene velike ... Lepo ohranjena knjiga Devet življenj, Iskanje svetega v sodobni Indiji Avtor: William Dalrymple Založba:Avrora Izdelek je na voljo za ogled ali nakup v poslovalnici: Butik Stara šola Brežice Trg Jožeta Toporišiča 2 8250 Brežice Kontaktna številka:: 068 680 916 - možnost dostave po pošti - možnost dostave na relaciji Brežice - Ljubljana Devet življenj Boruta Jamnika: Cerarjeva vlada vabi tuje investitorje, Jamnik pa jih preračunljivo odganja.

POVEZANE KNJIGE