Devet življenj

Devet življenj - William Dalrymple | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
William Dalrymple
DIMENZIJA
11,7 MB
IME DATOTEKE
Devet življenj.pdf
ISBN
4621174184956

OPIS

Devet ljudi, devet življenj. Vsak od njih stopa po drugačni verski poti, vsak od njih je nepozabna zgodba. William Dalrymple v odlični popotniški knjigi z biblično preprostostjo raziskuje, kako je vrtinec hitrih sprememb v južni Aziji spremenil tradicionalne oblike verskega življenja v teh predelih.Devet življenj je povzetek petindvajsetih let proučevanja Indije in pisanja o njenih verskih tradicijah – to so Canterburyjske zgodbe sodobnega časa.Budistični menih poprime za orožje, da bi se uprl kitajskemu napadu na Tibet, nato pa se skuša preostanek življenja pokoriti za nasilje z ročnim tiskanjem molilnih zastavic v Indiji.Džajnistična nuna opazuje svojo najboljšo prijateljico, ki obredno strada do smrti.Ženska srednjega razreda zapusti svojo družino v Kalkuti in službo v tovarni jutovine, da bi našla nepričakovano ljubezen in izpolnitev kot tantrična hraniteljica lobanj na doročnem sežigališču trupel.Zaporniški paznik iz Kerale se za dva meseca na leto preobrazi v tempeljskega plesalca, ki ga častijo kot utelešeno božanstvo, nato pa se zopet vrne v zapor.Nepismeni kozji pastir iz Radžastana ohranja pri življenju 4000 vrstic dolg starodavni ep, ki ga edini še zna na pamet.Devadsi, tempeljska prostitutka, se sprva upira nudenju spolnih uslug za denar, pozneje pa v posel, ki ga pojmuje kot sveto poslanstvo, žene tudi svoji hčeri.

Prvi klic, ki ga je prejela je bil od njega - njene velike ... Lepo ohranjena knjiga Devet življenj, Iskanje svetega v sodobni Indiji Avtor: William Dalrymple Založba:Avrora Izdelek je na voljo za ogled ali nakup v poslovalnici: Butik Stara šola Brežice Trg Jožeta Toporišiča 2 8250 Brežice Kontaktna številka:: 068 680 916 - možnost dostave po pošti - možnost dostave na relaciji Brežice - Ljubljana Devet življenj Boruta Jamnika: Cerarjeva vlada vabi tuje investitorje, Jamnik pa jih preračunljivo odganja. Čeprav se je zdelo, da je Borut Jamnik z odhodom iz nadzornega sveta Telekoma v novomeško Krko manj prisoten v slovenskem gospodarstvu, to ne drži.

termometer Avtor: Igor Đukić Ta teden je na velikem odru Mestnega gledališča ljubljanskega premierno uprizoritev doživelo eno najbolj znanih besedil Tennesseeja Williamsa Mačka na vroči ... Ne pravijo zastonj, da imajo mačke devet življenj. Živ dokaz za to je maček Oskar, ki je zaspal v bobnu pralnega stroja in ga je lastnica pomotoma dala prati skupaj z umazanim perilom.

POVEZANE KNJIGE