Butalski grb

Butalski grb - Fran Milčinski | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Fran Milčinski
DIMENZIJA
12,40 MB
IME DATOTEKE
Butalski grb.pdf
ISBN
5049905202129

OPIS

Butalam je do popolne imenitnosti manjkal samo grb. Pa so sklenili, da si ga nabavijo. In to takega z zmajem, saj niso vedeli, da drugod nekod že imajo zmaja v grbu! Dali so cel zvrhan in podkovan tolar slikarju Čački, da jim ga nariše, a kaj ko ta še svoj živ dan ni videl zmaja in je namesto njega narisal bika. To so bili jezni Butalci! Pa je naokoli prišel razbojnik Cefizelj in ponudil rešitev … Stripovska priredba ene od nesmrtno smešnih in večno aktualnih zgodb iz klasičnega dela Butalci!

Sredi vasi se cedi rjava mlakuža, ji pravijo potok. Ob obeh krajih mlakuže stoje koče, jim pravijo hiše.

Po osnovni šoli sem obiskoval Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo. MILČINSKI, ran: Butalski grb B 2012 MILČINSKI, ran: Kako so si Butalci omislili pamet B 2011,2012 MILČINSKI, ran: Laž in njen ženin B 2008,2012 MILČINSKI, ran: V Butalah sejejo sol B 2013 MLAKAR, Ida: Kako sta Bibi in Gusti porahljala prepir B 2006 MLAKAR, Ida: Kako sta Bibi in 'usti preganjala žalost B 2004 Fran Milčinski, Butalski grb oblikovalka: Sanja Janša ilustracije: Damijan Stepančič založba: Mladinska knjiga. Knjižica iz zbirke Čebelica: Butalski grb je lucidna interpretacija legendarne zgodbe Milčinskega.

POVEZANE KNJIGE