Bog predrznosti

Bog predrznosti - Sten Nadolny | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sten Nadolny
DIMENZIJA
5,27 MB
IME DATOTEKE
Bog predrznosti.pdf
ISBN
1529839142084

OPIS

»Stari bogovi še obstajajo, saj so vendar nesmrtni. Atena, Zevs, Apolon, Hefajst – dokler bodo živeli ljudje, bogovi ne morejo umreti, četudi bi hoteli. Razen če bi samomor storili tako, da bi s sabo vred pogubili celotno človeštvo.« V teh »najbizarnejših antičnih pripovedkah« se igra božanski poker za najvišjo stavo. Uganete, kateri od veličastnih ga namerava pogubiti in kateri ga bo (morda) rešil? Bog predrznosti je drugi roman Stena Nadolnya v slovenščini. Tako zelo drugačen od božanskega Odkritja počasnosti in vendar – še ena mojstrovina. Reality show razkropljenega Olimpa je seveda zabaven, a še zdaleč ne tako kot potujitveni pogled na človeško kondicijo: »Evropa je bila tiste dni bolj vzburkana kot sicer, tako politično kot nepolitično, vse je brbotalo, odpirale so se neverjetne možnosti – tudi pogubne, nikakor pa ne varne prihodnosti. (…) Najhuje je bilo tedaj na pisateljskih kongresih in bogovi so vedeli:\'Sploh jim ne bi smeli dati jezika.\'«

A ker blage božje roke ni, obstajajo vsakovrstne težave - in religije, ki ... Razpored predstavitev seminarskih nalog []. Stanje 8.

»Mislil sem si, da Bog skriva pred mano, kdo v resnici je,« je rekel, »in zaradi tega se mi je zdel samo še bolj oddaljen, skrivnosten in nedostopen.« Vendar »Bog ni Bog zmešnjave«. (1.

POVEZANE KNJIGE