Zgodbe z afriških in azijskih dvorišč

Zgodbe z afriških in azijskih dvorišč - Dragan Potočnik | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dragan Potočnik
DIMENZIJA
11,26 MB
IME DATOTEKE
Zgodbe z afriških in azijskih dvorišč.pdf
ISBN
9428299534942

OPIS

Potočnikov pr­voosebni pripovedovalec je popotnik po daljni deželi, naiven in brez cinizma, čudeč se majhnim igram narave in neznani lepoti ljudi. To ni čarovniški vajenec, ki zavestno hrepeni po razsvetljenju, je bolj izgubljenec, ki ga razsvetljenje najde samo na nepričakovanih mes­tih.Niz zgodb je izraz umetniške fermentacije pisateljeve zgodovinarske in popotniške dejavnosti, izraz izkušenj, ki se kot mozaik sestavljajo v vsakdanjo življenjsko modrost. Avtor nas kot novodobna Šeherezada zapleta v popotne zgodbe, ki se napajajo ob njegovem in­timnem doživljanju potovanj po Aziji in Afriki. To so zgodbe, ki bral­ca najprej pograbijo s svojo neposrednostjo in eksotično barvitostjo drobnih impresij, nato pa ga popeljejo do samega bistva in potrkajo naravnost na bralčevo dušo, potem ko mu skoraj vsiljivo postavijo vprašanja o njegovem lastnem doživljanju sveta.

8,99 € ... POTOČNIK, Dragan: Zgodbe z afriških in azijskih dvorišč. Julij 2017 PREGELJ, Sebastijan: Pod srečno zvezdo PREGL, Slavko: Odprava Zelenega zmaja PREŠEREN, France: Krst pri Savici.

28.02.2012, 00.00. Center za medkulturno sodelovanje z državami Azije, Afrike in Latinske Amerike Filozofske fakultete Univerze v Mariboru ter Založba Pivec vabita v torek, 28.

POVEZANE KNJIGE