Z užitkom užita: sladica brez žita

Z užitkom užita: sladica brez žita - Ana Gradišnik | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ana Gradišnik
DIMENZIJA
5,98 MB
IME DATOTEKE
Z užitkom užita: sladica brez žita.pdf
ISBN
1407078550637

OPIS

Ana Gradišnik, 16, sicer obetavna športnica (osvajalka treh medalj na Evropskih prvenstvih v biljardu v letih 2011 in 2012), je dolgo trpela za hromečo in potencialno smrtonosno alergijo, a se je je rešila že po nekaj tednih neglutenske diete. Prehranskega režima, ki prepoveduje predvsem uživanje žita (ne pa koruze, riža in krompirja), se po ozdravljenju ni želela odreči, ker pa je sladkosnedna in za nameček tudi odlična slaščičarka, se je odločila, da svoj talent s pridom izkoristi: predelala je nekaj družinskih receptov za močnate jedi, tako da je izmed sestavin izločila nevarni žitni antinutrient gluten, k tej rodbinski »dediščini« pa dodala še vrsto lastnih brezglutenskih receptov. Kakor se to čudno sliši, na internetu tovrstnih receptov skoraj ni, tisti redki, kolikor jih je, pa terjajo rabo bodisi eksotičnih nadomestkov ali pa drage brezglutenske moke. Tako imenovane brezglutenske sladice, ki jih na svojih dietetičnih policah ponujajo supermarketi, pa so še dražje ter praviloma omlednega okusa in nevabljive tipnosti. Prvi sad odločitve, ki je mladi avtorici spremenila življenje, je pričujoča zbirka triinšestdesetih zdrav(iln)ih, ne predragih in umljivo predstavljenih sladičarskih receptov, ki si po pravici zasluži naslov »Z užitkom užita – sladica brez žita«.

Del 1, 1990-1999 111; Zeleni ... V Ruskem Krsturu, neuradni prestolnici Rusov v Srbiji, boste našli zakarpatsko kulinariko (pite s sladkim sirom, "kapuščanjka" z zeljem, ruski zrezki ter različne solate in priloge iz paprike). Sadovnjaki, vinogradi in žita severne Vojvodine.

Ana Gradišnik, 16, sicer obetavna športnica (osvajalka treh medalj na Evropskih prvenstvih v biljardu v letih 2011 in 2012), je dolgo trpela za hromečo in potencialno smrtonosno alergijo, a se je je rešila že po nekaj tednih neglutenske diete. Ana Gradišnik 16 letnica sicer obetavna športnica osvajalka treh medalj na Evropskih prvenstvih v biljardu v letih 2011 in 2012 je dolgo trpela za hromečo in ... Z užitkom užita book. Read reviews from world's largest community for readers. Gradišnik, Ana: Z užitkom užita: sladica brez žita, 2012 Mlada športnica, sladkosneda Ana Gradišnik, v knjigi predstavlja več kot 60 receptov za pripravo sladic brez glutena.

POVEZANE KNJIGE