Uvod v razvojnopsihološko diagnostiko

Uvod v razvojnopsihološko diagnostiko - Matija Svetina, Maja Zupančič | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Matija Svetina, Maja Zupančič
DIMENZIJA
6,22 MB
IME DATOTEKE
Uvod v razvojnopsihološko diagnostiko.pdf
ISBN
8154430986650

OPIS

Monografija obravnava problematiko razvojnopsihološkega ocenjevanja in diagnosticiranja, od teoretskih temeljev, izbora, priprave in izvedbe, do interpretacije rezultatov. Avtorja v delu najprej opredelita področje razvojnopsihološke diagnostike, podata pregled in razvrstitev metod ter praktičnih in etičnih problemov diagnosticiranja, nato pa predstavita aktualne razvojne preizkuse, vključno s teoretskimi temelji, merskimi značilnostmi ter prednostmi in pomanjkljivostmi njihove rabe. Predstavljeni preizkusi so izbrani premišljeno, od presejalnih in projekcijskih postopkov do vprašalnikov osebnosti in testov inteligentnosti.Knjiga je namenjena psihologom na področju raziskovanja in v praksi, v izobraževanju, zdravstvenih in svetovalnih ustanovah, strokovnjakom na interdisciplinarnih področjih, tistim, ki pri svojem strokovnem delu sodelujejo s psihologi pri obravnavi različno starih posameznikov, pa tudi kot del nepogrešljivga gradiva pri študiju psihologije. (iz recenzij)

Zupančič, M. Svetina: Uvod v razvojnopsihološko diagnostiko Meddisciplinarnost v slovenistiki (Obdobja 30) Poslovno poročilo rektorja za leto 2012 Uvod v razvojnopsihološko diagnostiko.

Pregled, opis, razlaga, aplikacija, uporabnost in ocena razvojnopsiholoških preizkusov in ocenjevalnih tehnik ter primernosti njihove Uvod v razvojnopsihološko diagnostiko / Maja Zupančič in Matija Svetina. - 1.

POVEZANE KNJIGE