Strah

Strah - Osho | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Osho
DIMENZIJA
12,8 MB
IME DATOTEKE
Strah.pdf
ISBN
4153922910936

OPIS

Na podlagi svojih lastnih izkušenj vam lahko rečem: Strah je »globok« komaj dobrih dvajset centimetrov. Od vas je odvisno, ali se boste še naprej oklepali veje in življenje spremenili v nočno moro ali pa jo boste izpustili in se postavili na svoje noge. Ničesar se vam ni treba bati. Če v vašem življenju ni ljubezni, vas postane strah. Ta vas prežema povsod, kajti povsod so sovražniki, ni prijateljev, celoten obstoj pa se vam zdi sovražen; zdi se vam, da ste naključni, brez korenin, brez doma. Zato ne namenjajte veliko pozornosti strahu, kajti takšno ravnanje je nevarno. Če preveč pozornosti namenjate strahu, ga hranite, zato raste. Obrnite mu hrbet in se usmerite k ljubezni. Samo ljubimci so neustrašni, samo v trenutku poglobljene ljubezni ni strahu. V trenutku poglobljene ljubezni obstoj postane dom – niste neznanec, niste odpadnik, sprejeti ste. Strah je druga plat ljubezni. Če ljubite, strah izgine. Če ne ljubite, vznikne strah – izjemen strah.

Več kot bo takšnih, nižja bo volilna udeležba, bolj bosta oba politična pola narazen, bolj bo družba razdeljena. Strah pride, če ne uživate življenje. Če ga uživate, strah izgine. Vsesplošen strah ustvarja vsesplošno tesnobo, ki še posebej prizadene že tako anksiozne posameznike in osebe z depresijo.

Ceniti sebe je lahko težko, a se tega da naučiti in pridobiti svojo samozavest nazaj. Strah pred temo, ki je lahko povezan s številnimi vzroki težko zakoreninjenih razsežnosti.

POVEZANE KNJIGE