Praško pokopališče

Praško pokopališče - Umberto Eco | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Umberto Eco
DIMENZIJA
10,97 MB
IME DATOTEKE
Praško pokopališče.pdf
ISBN
8847480052662

OPIS

Zgodovina, ki se bere kot roman. Roman, ki se bere kot prikrita zgodovina.Tajne službe, dvojni vohuni, izdajalski častniki, grešni duhovniki. Torino, Palermo, Pariz. Prostozidarji, garibaldinci, karbonarji, mazzinijevci. Histerična satanistka, opat, ki dvakrat umre, po krivem obsojeni Dreyfus. Nekaj mrtvakov v pariškem odtočnem kanalu. Ponarejena listina Protokoli starih sionskih modrecev. Pariška komuna, hudodelci, izdelovalci bomb. Umetne brade, lažni notarji, satanistične bratovščine, črne maše. Bizarni spolni odnosi.Nenavadni dr. Froide.To je 19. stoletje. Med vsemi pa križari genialni ponarejevalec in lažni stotnik Simone Simonini, spletkari, se udinja raznim gospodarjem, si rešuje kožo, sovraži Jude, ponareja listine, spreminja identiteto in se sprašuje »Kdo sem jaz?«. Vse osebe v Praškem pokopališču razen Simoninija so v resnici živele in počele, kar počnejo v romanu. Pa tudi glavni junak počne stvari, ki so bile v resnici storjene, le da so bile v resničnosti verjetno delo različnih oseb. Morda pa tudi ne; kdo bi zagotovo vedel …

Vse osebe (razen Simoneja Simoninija, ki je plod pisateljeve domišljije) in vsi dogodki ter prizorišča v tem romanu so resnični. Eco se je r. www.e-emka.si, Praško pokopališče je roman o spominih, prepleten z veliko Ecovo erudicijo.

S klikom na posamezno območje v tabeli dobite seznam pokopališč v tem območju. Na naslednji strani se s klikom na posamezno pokopališče odpre zemljevid z natančno lokacijo pokopališča. Konec septembra 2016 je bil v Uradnem listu (Uradni list RS, št.

POVEZANE KNJIGE