Oblikovanje znanstvenega duha

Oblikovanje znanstvenega duha - Gaston Bachelard | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Gaston Bachelard
DIMENZIJA
12,4 MB
IME DATOTEKE
Oblikovanje znanstvenega duha.pdf
ISBN
6170069467586

OPIS

2. dopolnjena izdajaPri analizi znanstvenega spoznavanja avtor ne izhaja več iz idealizirane podobe znanosti, kot je bilo do tedaj v navadi, temveč iz "psihozgodovinske" geneze znanosti. Bachelarda zanima "psihološka pogojenost napredka znanstvenega spoznavanja". To napredovanje ne teče kot nepretrgano nizanje znanstvenih resnic in neproblematično vstopanje v sfero čiste racionalnosti, temveč kot diskontinuirani proces formiranja in deformiranja pojmov in premagovanja spoznavnih ovir. Pojem "epistemološke ovire" zavzema ključno mesto. Znanstvena objektivnost ni začetek, marveč cilj znanstvenega spoznavanja, do katerega se pride po zmagi nad ovirami: prevzetimi verovanji, občimi predstavami in idejami, arhetipskimi imaginacijami. Delo je v slovenščini izšlo natanko 60 let po objavi izvirnika.

Filtri. Razvrsti po Press enter to collapse or expand the menu.

dopolnjena izdaja: Gaston BACHELARD : 21,25€ ... Zlata in rumena barva poživljata duha Islamska kultura razume zlato barvo kot barvo modrosti, v evropskem prostoru pa jo pojmujejo različno. V barvni terapiji jo uporabljajo pri težavah s hrbtenico, živčnim sistemom, lajšanju revme, artritisa, zaprtja, anoreksije, sladkorne bolezni, in pri težavah, povezanih z menopavzo. Gaston Bachelard, Oblikovanje znanstvenega duha).

POVEZANE KNJIGE