Motorno kolo, parkirano pod zvezdami

Motorno kolo, parkirano pod zvezdami - Mircea Cărtărescu | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mircea Cărtărescu
DIMENZIJA
10,83 MB
IME DATOTEKE
Motorno kolo, parkirano pod zvezdami.pdf
ISBN
2648006979777

OPIS

Že v osemdesetih letih, ko se je romunska književnost dušila pod zadnjimi pritiski cenzure, je Mircea Cărtărescu radikaliziral romunsko poezijo. Ustvaril je avtentičen, unikaten in neponovljiv pesniški svet. Bralci so spet vzeli v roke poezijo, saj njegovo lahko prebirata tako preprost človek kot tudi petičnež. Je polna življenja, vsakdana, znanega in pozabljenega. Cărtărescu sam poudarja, da se je boril za »preklop na resničnost« v romunski poeziji. Pesnik se ne boji čustvenosti, jeze, frustracij, veselja, razgalja dušo, telo in um do skrajne meje doživljanja jaza tu in zdaj. Cărtărescu postavlja resničnost v okvir avtoreferenčnosti in magičnega realizma in prek groteske in humorja pooseblja novo poetiko, ki prekaša vsako literarno smer. Ta antologija je prerez njegovega celotnega pesniškega ustvarjanja.Mircea Cărtărescu (1956) je pesnik, pisatelj, esejist, prevajalec, literarni kritik in novinar. Od leta 1991 predava romunsko književnost na Univerzi v Bukarešti. Objavil je več kot dvajset književnih del, ki so jih prevedli v šestnajst jezikov. Prejel je številne domače in mednarodnenagrade, nazadnje Vilenico 2011.

Other Views. Motorno kolo, parkirano pod zvezdami Trda - 09.

1. Po trčenju je 48-letni motorist padel po vozišču, motorno kolo pa je drselo še približno 50 metrov od mesta trčenja. V prometni nezgodi je bil motorist predvidoma huje poškodovan in je bil po nudeni zdravniški oskrbi na kraju s strani reševalcev odpeljan na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Motorist je pri vožnji z motorjem zadel parkirano osebno vozilo in obležal pri njem, motorno kolo pa je pristalo na vrtu lokala.

POVEZANE KNJIGE