Moj oče, psihiater Kanoni

Moj oče, psihiater Kanoni - Črt Kanoni | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Črt Kanoni
DIMENZIJA
3,22 MB
IME DATOTEKE
Moj oče, psihiater Kanoni.pdf
ISBN
3092576397777

OPIS

Knjiga pripoveduje o življenju in delu pionirja slovenske psihiatrije, dr. Janezu Kanoniju, hkrati pa tudi o zgodovini slovenske psihiatrije in psihiatričnih zavodov na Studencu, Poljanskem nasipu, Razorih in Begunjah. Ob študiju medicine in potem psihiatrije je bil tudi glasbenik, mislec, navdušen smučar in alpinist. Bil je zelo komunikativen, rad je imel ljudi in življenje, umetnost, dolge pogovore s prijatelji iz kulturniških krogov in s sodelavci psihiatri Alfredom Šerkom, Bogomirjem Magajno, Leonom Kaminom ... Pred nami se izriše medvojno in povojno politično ozračje in Ljubljana v tistem času. Spoznamo pa ga tudi zelo osebno, njegovo družino, filozofska razmišljanja, in še marsikaj, kar je sin našel v njegovem dnevniku.

ko je bil Kanoni najprej imenovan za izrednega profesorja psihiatrije na ljubljanski Medicinski fakulteti, potem pa še za honorarnega direktorja Bolnišnice za duševne in živčne bolezni Ljubljana ter za glavnega republiškega inšpektorja za nevropsihiatrično službo. S temi pomembnimi funkcijami ... Moj oče, psihiater Kanoni.

Ljudsko šolo je končal v Šiški, ki je bila tisti čas predmestje Ljubljane, nižjo in klasično gimnazijo pa je obiskoval v Ljubljani. II MOJ OČE , PSIHIATER KANONI Možen prevzem v Mariboru ali po pošti, ptt se zaračuna Domov / PRIČEVANJA, DNEVNIKI, SPOMINI / MOJ OČE, PSIHIATER KANONI - Črt Kanoni. MOJ OČE, PSIHIATER KANONI - Črt Kanoni.

POVEZANE KNJIGE