Medenka

Medenka - Stendhal | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Stendhal
DIMENZIJA
6,29 MB
IME DATOTEKE
Medenka.pdf
ISBN
6891902538044

OPIS

Medenka je za Lucienom Leuwenom drugi Stendhalov nedokončani roman, ki je prvič izšel leta 1889, se pravi sedeminštirideset let po pisateljevi smrti. Vendar je zgodba o kmečkem dekletu, ki si je z naravno bistrostjo duha, lepoto in odločnostjo utrlo pot v visoke pariške kroge in tam zanetilo pravi požar, ob izidu povzročila pravo senzacijo med ljubitelji romaneskne proze, prevratniška postava naslovne junakinje Medenke pa je z neprikritim žensko-emancipacijskim nabojem odmevala še globoko v dvajseto stoletje (vneta zagovornica je bila, denimo, Simone de Beauvoir). Nič nenavadnega: Stendhal je z Medenko naslikal portret osamosvojene, samozavestne, pogumne in dejavne ženske, ki si v želji, da bi prodrla v skrivnost »te tako razvpite ljubezni«, ne pomišlja prekršiti nobene družbene zapovedi in prepovedi, ovreči veljavnih okostenelih verskih naukov in vsiljene meščanske morale in se otresti vsakršnega moškega gospostva. Pred dobrim poldrugim stoletjem je tako pisatelj ustvaril vzorčen zasnutek »junakinje našega časa«.

Medenka je priboljšek, ki ne vsebuje rafiniranega sladkorja, konzervansov, aditivov, barvil, želatine ali drugih snovi, ki lahko škodijo zdravju. Posladkajte se s štirimi različnimi okusi. Naša firma ponúka klasické a elektrické destilačné prístroje - MEDIENKA Okusno.je - Kuharski portal in zvrhan lonec idej.

S posebnim postopkom obdelave se ohrani kar 97 % vseh vitaminov, zaradi praktične embalaže in zanimivega okusa pa je priljubljena pri sladkosnedih vseh starosti. Razširjene informacije o podjetju Medenka, proizvodnja, trgovina, storitve d.o.o., Partizanska ulica 24, 2310 Slovenska Bistrica na bizi.si. Očarljiva milina, s katero je Medenka osupljala Pariz tistega leta 183 … in ki ji je takojci zagotavljala prvenstvo v vseh lahkoživih salonih, kamor je zahajala, je v grofovih očeh štela manj ko... Medenka je naravna sladkarija iz medu in sadja, ki je v prvi vrsti namenjen našim najmlajšim. Pripravljena je iz domačega slovenskega medu in pravega sadja, obdelanega 2.068.089 izdelkov 414 trgovin 6.347 znamk Medenka je naravna sladkarija, narejena le iz dveh sestavin: domačega slovenskega medu in sadja.

POVEZANE KNJIGE