Krokodil

Krokodil - Tone Pavček | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tone Pavček
DIMENZIJA
11,10 MB
IME DATOTEKE
Krokodil.pdf
ISBN
6750007775765

OPIS

Krokodil predstavlja tretji in zadnji del Pavčkovih živalskih pesnitev, je torej “nadaljevanje” knjige Po morju plava kit, ki je bila nominirana za izvirno slovensko slikanico 2011 in knjige Romeo in Julija. Če je bila druga knjiga nekoliko bolj elegična kot prva, obe pa v nekaterih segmentih tudi družbeno kritični, tretja spet ubira svetlejše tone in je bralcu od začetka do konca v zabavo. V pesnitvi o slavnemkrokodilu vegetarijancu in človeški trojici, ki bi ob njegovih nasvetih rada shujšala, v kateri ne manjkajo napeti trenutki in dramatični obrati, spet prideta na plano pesnikova igrivost in duhovitost, ki se združita z obrtno spretnostjo. Verze spremljajo duhovite ilustracije Suzi Bricelj, ki se je izkazala že pri prvih dveh knjigah in zna odlično ujeti nagajivega duha Pavčkove krokodilje pesnitve.

Če ga vrne, je mati povedala pravilno, krokodil je držal besedo. Čas zadnje spremembe strani: 10:34, 9. julij 2018.

Disease Reference; Medication List; Q & A; Common or street names: Crocodile, Russian Magic, Poor Man's Heroin, Zombie drug What is krokodil (desomorphine)? Desomorphine, known by the street name krokodil, is an opioid derivative of codeine.Like heroin and other opioids, it has a sedative and analgesic effect and is highly addictive.. Those who inject these caustic agents ... Krokodili in aligatorji (znanstveno ime Crocodilia) so plazilci, ki so se pojavili pred 84 milijoni let.So najbližji živeči sorodniki ptic.So ena izmed redkih živali, ki so na svetu že od prazgodovine in so bili družba že dinozavrom v tamkajšnih mokrih površinah.

POVEZANE KNJIGE