Jonathan Strange in gospod Norrell

Jonathan Strange in gospod Norrell - Susanna Clarke | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Susanna Clarke
DIMENZIJA
9,57 MB
IME DATOTEKE
Jonathan Strange in gospod Norrell.pdf
ISBN
4774618867796

OPIS

V samostanu Hurtfew v Yorkshiru samotarski gospod Norrell sestavi čudovito zbirko izgubljenih in pozabljenih knjig iz čarobne angleške preteklosti in se navzame starodavnih čarovniških spretnosti. Odpotuje v London, kjer od mrtvih obudi lepo mladenko. Že kmalu zatem priskoči na pomoč vladi, za katero v vojni proti Napoleonu s skrivnostno pošastnim ladjevjem zmede in prestraši Francoze. Nekaj nato trkne ob tekmeca. Jonathan Strange je pravo nasprotje gospoda Norrella: puščobnežu zoperstavi očarljivost in predrzno besedno veščost. Nevaren dvoboj med dvema veličinama zdajci preseže divjanje, ki se razplamteva med Anglijo Francijo … Prefinjen, duhovit in na moč bistroumen roman Susanne Clarke s čarovnijo pretke brezhibno poglobljeno podobo angleške preteklosti.

Jonathan Strange & Mr Norrell is currently being filmed as a major BBC drama that will air in Spring 2015. Rights. Gilbert Norrell is one of the two main characters of Jonathan Strange & Mr Norrell.

Konkretno francosko pod vodstvom samega Napoleona, s katerim so si Britanci v laseh. Jonathan Strange in gospod Norrell. Del 3,Ivan Uskglass; Jonathan Strange & Mr Norrell Potem gre gospod Norrell v London, kjer oživi mrtvo mladenko in se vrine v angleške vladne kroge.

POVEZANE KNJIGE