Hiša na nabrežju

Hiša na nabrežju - Jurij Trifonov | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jurij Trifonov
DIMENZIJA
9,39 MB
IME DATOTEKE
Hiša na nabrežju.pdf
ISBN
5667959544575

OPIS

Pomen »povesti« Hiša na nabrežju, ki se v svojem finalu navezuje tudi na ideje romanopisca Fjodorja Dostojevskega, je treba iskati v kritičnem avtorskem vrednotenju idejnih in moralnih deviacij socialistične družbe na poti h komunizmu; te deviacije proizvajajo sodobne »odvečne ljudi«, antijunake, družbene in človeške nesmisle, filistrske instinkte, bivanjsko brezperspektivnost. S prikazom malomeščanske morale komunistov se avtor zavzema za etično prevrednotenje sovjetske družbe. Zaradi tega je bila Hiša na nabrežju – in Trifonov kot njen avtor – ostro napadana; ostrina tedanjih kritikov se nam danes zdi močno pretirana, njihove osti pravoverno-dogmatske ideološke kritike pa povsem otopljene.

Preberite več o zunanjih stenah. Na željo investitorja, ima lahko hiša več izolacije.

Vsa pomembna infrastruktura kot npr. šola, vrtec trgovina, zdravstveni dom, lekarna je dostopna peš, v manj kot petih minutah.

POVEZANE KNJIGE