Doba ekonomistov

Doba ekonomistov - Edwin G. West, ... [et al.] | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Edwin G. West, ... [et al.]
DIMENZIJA
9,74 MB
IME DATOTEKE
Doba ekonomistov.pdf
ISBN
8236650112835

OPIS

V zadnjem polstoletnem obdobju smo končno spet odkrili preproste resnice Adama Smitha. Vzniknil je nov rod ekonomistov. Navdihnili so ga neutrudni »varuhi plemena«, kakršna sta ekonomista avstrijske šole, Ludwig von Mises in Friedrich A. Hayek, pa nemški ekonomist Wilhelm Röpke, ameriška ekonomista Milton Friedman in James Buchanan ter prepričljivi in razumljivi razširjevalci zamisli o svobodnem trgu, kot sta Henry Hazlitt in Warren Brookes.Ti možje niso le neizpodbitno ovrgli trditve socialistov, neomerkantilistov in intervencionistov, temveč so tudi požlahtili ter izboljšali zamisli svojih predhodnikov iz osemnajstega in devetnajstega stoletja. Ustvarili so novo in odmevno vizijo, ki se zavzema za tržno ekonomijo in svobodno družbo. V tem zborniku , ki ga je izvirno izdal Hillsdale College Press, so v prerezu predstavljeni nekateri največji ekonomski zagovorniki svobodnega trga – od Adama Smitha do nobelovca Miltona Friedmana.

Že 30 let specialisti za poučevanje tujih jezikov. Jezikovni programi so unikatni, učenje pa temelji na konverzaciji. Doba ekonomistov.

Šibko zanimanje za institucionalno ekonomiko pa je verjetno povzročilo ... Izjava predsednika Türka glede nepodpiranja ideje slabe banke s strani resnih ekonomistov v Sloveniji je naletela na številne diskusije med ekonomisti. Dve izmed njih (mojo in Igorjevo) sem objavil tudi tukaj.

POVEZANE KNJIGE