Biblija ima vendarle prav

Biblija ima vendarle prav - Werner Keller | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Werner Keller
DIMENZIJA
5,6 MB
IME DATOTEKE
Biblija ima vendarle prav.pdf
ISBN
5937019893640

OPIS

Nemški publicist Werner Keller je že leta 1950 naletel na poročila francoskih arheologov o izkopavanjih na območju Sredozemlja, Bližnjega vzhoda ter severne Afrike. Z najdbami – klinopisnimi tablicami – so pripovedi v Bibliji nenadoma dobile zgodovinsko ozadje, prizorišča svetopisemskih zgodb pa je bilo mogoče umestiti v kraje, kot jih poznamo danes. Keller je začel sistematično zbirati raziskave o primerjavah rokopisov, nadaljnja poročila o izkopavanjih in izročila drugih religij. Nastala je osupljiva, razburljiva in privlačna knjiga, ki je do danes prevedena v šestindvajset jezikov in že več kot štirideset let velja za standardno poljudnoznanstveno delo o svetopisemskem raziskovanju.Vsako poglavje v knjigi se začne s citatom iz Biblije, s katerim nas avtor uvede v temo poglavja. Biblija se nam razkriva kot kronološki zapis časa, ki je najbolj vplival na človeško zgodovino.Sveto pismo je prvič predstavljeno kot obsežno spremljanje tistega delčka svetovne zgodovine, ki je oblikoval svet, kot ga poznamo danes. Biblijski čudeži tako preko znanosti dobijo tuzemsko razlago:- kako je Mojzes razdelil morje- kaj se je v resnici zgodilo s Sodomo in Gomoro- kje in kako se je zgodil vesoljni potop- resnica o Noetovi barki- podrobnosti Jezusovega življenja – od betlehemske zvezde in treh modrecev do skrivnostnega torinskega mrtvaškega prta.Doslej je pridobila že več kot 22 milijonov bralcev. S to posodobljeno izdajo imamo pred seboj skrbno pregledano in z najnovejšimi ugotovitvami zgodovinarjev, arheologov in naravoslovcev dopolnjeno Kellerjevo delo. V knjigi je več kot 400 izredno nazornih fotografij, preglednih grafik, risb in zemljevidov. Že od prve izdaje leta 1955, je vsaka nova izdaja dopolnjena z novimi dejstvi in novim slikovnim gradivom, ki bralcu približa najobsežnejši zapis začetka zgodovine modernega časa.

Z najdbami klinopisnih tablic so pripovedi v Bibliji nenadoma dobile zgodovinsko ozadje, prizorišča svetopisemskih zgodb pa je bilo ... Werner Keller: BIBLIJA IMA VENDARLE PRAV : Nemški publicist Werner Keller je že leta 1950 naletel na poročila francoskih arheologov o izkopavanjih na območju Sredozemlja, Bližnjega vzhoda ter severne Afrike. Z najdbami - klinopisnimi tablicami - so pripovedi v Bibliji nenadoma dobile zgodovinsko ozadje, prizorišča svetopisemskih ... 39,90 € Biblija ima vendarle prav Werner Keller.

Lokacija: NM - Dolenjska - Novo mesto; Rubrika: Knjige, revije in zemljevidi/Strokovna literatura in priročniki/Duhovnost Spletna knjigarna in založba Cangura vam nudi knjige in ostale artikle za zdravje. Izbirate lahko med knjigami za samopomoč in ostalimi koristnimi dodatki. Novo na knjižnih policah ODDELEK ZA ODRASLE 1 Filozofija, okultizem, psihologija, etika SPOMINI na onstranstvo HILL, Napoleon: Premagajte hudiča: skrivnost do svobode in uspeha GRANDIN, Temple: Živali nas človečijo: kako živalim zagotoviti Družboslovje.

POVEZANE KNJIGE