Živali nas človečijo

Živali nas človečijo - Temple Grandin, Catherine Johnson | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Temple Grandin, Catherine Johnson
DIMENZIJA
3,71 MB
IME DATOTEKE
Živali nas človečijo.pdf
ISBN
8902492275524

OPIS

Temple Grandin, priznana znanstvenica na področju zoologije in zagovornica ljudi z avtizmom, je na skrivnosten način vedno znala pokukati v miselno življenje živali. »Zaradi avtizma sem imela težave v šoli in družbi, zato pa sem toliko lažje razumela živali,« pravi sama. Pri pisanju knjige Govorica živali (Animals in Translation, 2005), ki je postala uspešnica, je uporabila to svojo sposobnost in enkrat za vselej spremenila naše dojemanje živali. S knjigo Živali nas človečijo pa bo spremenila naše ravnanje z njimi in naše vedenje o tem, česa si živali želijo in kaj potrebujejo.Ali je pes lahko srečen, če ga moramo vse dni puščati samega? Ali je lev v živalskem vrtu, ki ves čas nemirno teka sem in tja, nesrečen ali vzdržuje telesno kondicijo? Ali moramo svojo mačko uriti? Zakaj puščavske podgane tako vneto kopljejo rove? Kako lahko preprečimo napad panike pri domači živali, ki jo odpeljemo k veterinarju? Na taka in številna druga vprašanja odgovarja Temple Grandin na podlagi tridesetletnega raziskovalnega dela, poskusov in izkušenj. Pri tem se osredotoča na čustvene potrebe živali. Trdi, da so živali čuteča bitja, zato moramo spodbujati njihova pozitivna čustva – iskanje in igro – in preprečevati negativna – strah, paniko in bes –, če želimo, da bo njihovo življenje lepo. Z zgodbami in uvidi, ki so tako značilni zanjo, nam Temple Grandin razloži, kako zadovoljiti specifične potrebe psov, mačk, prosto živečih živali, farmskih živali in živali v živalskem vrtu, če želimo, da njihove oči žarijo od zadovoljstva.Knjiga Živali nas človečijo je obvezno branje za vse lastnike in skrbnike živali, pa tudi za vse, ki imajo živali preprosto radi.

Temple Grandin - avtistka ... V knjigi Živali nas človečijo, v kateri v številnih poglavjih opisuje posamezne vrste živali (knjiga Animal in Translation se mi zdi sicer veliko boljša, morda bolj nervološka) in v poglavju o kravah zapiše, da so izjemno družabne živali, ki potrebujejo družbo prijateljev in družinskih članov, še posebej močne vezi nastanejo med ... Članki o pozitivnih uplivih živali na ljudi: Čudežni dotik živali, Pes je za terapijo z živalmi najbolj primeren, Prašički so pametni, radovedni in hitro se učijo. Največja ponudba malih oglasov kmetijstva in kmetijske mehanizacije v Sloveniji! Iščete traktor ali pa le rezervni del? Ste vinogradnik in prodajate pridelek? Kupujete novo traktorsko prikolico? Agrooglasi.si so pravi naslov za vas! Brezplačno in preprosto pa lahko tukaj, tudi oddate svoj oglas! Moher se pridobiva iz angora koze in angora zajcev. Moher je elastična, močna volna z dolgimi puhastimi vlakni, prijetna za oko in otip.

3.1. Zakaj ravno živali Živali so bile od nekdaj prepletene z življenjem ljudi.

POVEZANE KNJIGE