Zgodba o ljubezni in temnini

Zgodba o ljubezni in temnini - Amos Oz | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Amos Oz
DIMENZIJA
12,25 MB
IME DATOTEKE
Zgodba o ljubezni in temnini.pdf
ISBN
9213327668442

OPIS

Zgodba o ljubezni in temnini (2002) je družinska kronika, pripovedo otroštvu Amosa Oza v Izraelu v burnih 40. in 50. letih 20. stoletja, kamor sta se iz vzhodne Evrope zatekla njegova zelo izobražena poliglotska starša, zakonca Klauzner. A ni le to: pisatelj sproščeno in odkrito spregovori o svojem odraščanju v intelektualnem okolju, v katerem so bile knjige in besede glavne. Še več: je globok obračun z materinim samomorom. Poleg tega so Ozovo otroštvo v Izraelu zaznamovale tudi zapletene politične okoliščine med Izraelci in Arabci.Bolečina sveta pa ni enaka kakor bolečina srca: roman na literarni način oživlja temnoto preteklosti, krutost in ironijo zgodovine, a jih hkrati kot pomiritev in odrešitev ožarjata svetloba in humor njegovega spomina na mladost.Izraelski pisatelj in novinar Amos Oz (1939) je najbolj znana dela (Moj Mihael, Črna skrinjica, Isto morje, Zgodba o ljubezni in temnini idr.) posvetil času, prostoru in doživetjem 20. stoletja.Amos Oz je že več let eden od kandidatov za Nobelovo nagrado. Njegov opus kritično opisuje izraelsko stvarnost in skuša najti poti za sožitje in toleranco med Izraelci in Palestinci. Že od šestdesetih let je aktivno vključen v mirovni proces, kar mu je prineslo številne mednarodne nagrade. V slovensko bralsko zavest je stopil l. 1995 s prevodom romana Črna skrinjica.

Film / Biografija, Koprodukcija 105 min | IMDB: 6,0 | ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Biografija izraelskega pisatelja Amosa Oza, ki temelji na njegovi svetovni uspešnici. Film je zgodba o mladosti Amosa Oza v zgodnjih letih države Izrael. V obširnem in pretresljivem romanu pripoveduje avtor o svojem sprva srečnem odraščanju v Jeruzalemu, ki pa sta ga kmalu zaznamovali dve tragediji: tra...

... Film je zgodba o mladosti Amosa Oza v zgodnjih letih države Izrael.

POVEZANE KNJIGE