Umazana havanska trilogija

Umazana havanska trilogija - Pedro Juan Gutiérrez | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Pedro Juan Gutiérrez
DIMENZIJA
10,34 MB
IME DATOTEKE
Umazana havanska trilogija.pdf
ISBN
6893956289278

OPIS

Presenetljivo delo, ki bralca posrka v samo središče karibskega ciklona in v njem ostane, tudi ko že zdavnaj mine. Skoraj kot pri podrobnem potopisu se vanj vtiskujejo podobe mesta, portreti ljudi in prigode glavnega junaka, obenem ironičnega in neprizanesljivega pripovedovalca.Avtorja zgodb, ki še vedno živi v Havani, kritiki radi omenjajo kot Bukowskega iz tropov. Njegovo pisanje je plod izkušenj novinarja, fizičnega delavca, a tudi človeka, ki mora preživeti brez dela. Prejel je pomembni mednarodni književni nagradi: špansko Alfonso García-Ramos de Novela 2000 in italijansko nagrado za pripovedništvo Jug sveta 2003. Njegova dela so prevedena v 20 jezikov.Zgodbe so napisane kot avtobiografske, v neposrednem jeziku z močnim ritmom, ki bralca popelje v samo središče življenjskega vrtinca glavnega junaka, ki sodi v obrobni in celo prestopniški sloj družbe. Avtor nam z delom predstavi mogočen portret današnjega življenja na Kubi, njene družbe in odnosov v njej. S surovim realizmom, a vendar tudi humorno nam posreduje stvarnost havanskega okolja, piše o ljudeh, ki so se znašli v praznem prostoru, zaznamovanem z razočaranjem, hrepenjenjem, politiko, erotiko, lakoto in iščejo izhode iz svoje ujetosti, da bi preživeli.

Ljubljana, Slovenská Republika Prevod: Marjeta Drobnič Prevod dela: Trilogia sucia de la Habana Obseg: 416 strani Velikost: 16 X 23 cm Letnica izida: 2008 (Knjiga je bila dodana v sobota, 07. februar 2009) ... umazana prevod v slovarju slovenščina - nizozemščina na Glosbe, online slovar, brezplačno.

Honolulu je sodobno ameriško mesto s številnimi stolpnicami z razvitim gospodarstvom, predvsem turizmom. Trgovina Magic shop (BTC hala A sredina kleti) MAGIC ART d.o.o. Šmartinska 152 1000 Ljubljana.

POVEZANE KNJIGE