Še vedno vihar

Še vedno vihar - Peter Handke | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Peter Handke
DIMENZIJA
9,34 MB
IME DATOTEKE
Še vedno vihar.pdf
ISBN
2643684582209

OPIS

Brane Čop je Handkejevo nemško besedilo "Immer noch Sturm" prevedel v slovenščino. Eno Handkejevih najpomembnejših besedil je avtor sam poimenoval "žaloigra o koroškem uporu in zgodovina moje družine". Osrednja tema so koroški Slovensci, Handkejeva družina z materjo Slovenko, koroški partizani, državljanska vojna, ideološko razdvajanje družin....Delo je poetična mešanica sodobnosti in družinske zgodbe, postavljena na avstrijsko Koroško, polna jezikovno-političnih prepletanj med Koroško in Slovenijo. Svečana poetičnost prehaja v tragiko, se izmenjuje z intimno izpovednostjo.

Podprite Delo. Naše delo je, da vi veste več.

junijem, na sporedu 28. maja. To je bil nepotreben vihar v kozarcu vode, za katerega še danes ne razumem povsem, kdo in zakaj ga je zakuhal na plečih nič dolžnih in krivih dijakov.

POVEZANE KNJIGE