Res neznosna resnobnost!?

Res neznosna resnobnost!? - Urban Vovk | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Urban Vovk
DIMENZIJA
10,4 MB
IME DATOTEKE
Res neznosna resnobnost!?.pdf
ISBN
1119346139881

OPIS

Leta 2002 je izšel njegov kritiško-esejistični knjižni prvenec V teku časa, za katerega je isto leto prejel Stritarjevo nagrado Društva slovenskih pisateljev za najperspektivnejšega kritika. Garaže so že na prvi pogled zaznamovane z Vovkovo predhodno knjigo o južnoafriškem literarnem velikanu Coetzeeju Res neznosna resnobnost!?. V njej je vpeljal razlikovanje med avtobiografijo in autre biografijo, ki pomeni avtobiografijo, napisano v tretji osebi in v sedanjiku, in to občasno zasledimo v Vovkovih "garažnih" zapiskih. Zaposlen je pri Mestni knjižnici Ljubljana, kjer opravlja funkcijo programskega vodje Trubarjeve hiše literature.

Končal je študij filozofije na ljubljanski Filozofski fakulteti. Nekaj časa je bil zaposlen kot gimnazijski profesor, od leta 2000 pa je svobodnjak.

POVEZANE KNJIGE