Pojdi z mano stran

Pojdi z mano stran - Roberto Saviano | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Roberto Saviano
DIMENZIJA
5,98 MB
IME DATOTEKE
Pojdi z mano stran.pdf
ISBN
9254497351707

OPIS

Oddaja Pojdi z mano stran je potolkla vse rekorde gledanosti na RAI 3. Potolkla je tisto, česar se ne da potolči, resničnostni šov Veliki brat. Imela je celo več gledalcev kot tekma Lige prvakov.Roberto Saviano je zaslovel s knjigo Gomora in s svojim angažmajem v boju proti italijanski mafiji. V letu 2010 pa se je preizkusil v novem mediju; s Fabiem Faziem sta si zamislila polurno oddajo Pojdi z mano stran. Njegov namen je bil govoriti o Italiji, kakršna se redko pokaže na televiziji: o mašineriji za blatenje, o tem, kako deluje trgovanje z glasovnicami, o popotresnih lažeh, o poslu z odpadki, o italijanski ustavi ...Milijonom televizijskih gledalcem ni govoril o vasicah na zaostalem Jugu, ki so v rokah mafijskih družin, ampak o tem, kar se dogaja na Severu, sredi betona v Lombardiji. Kot rešitev iz vsega tega pa si je zamislil nekaj svetlega: skupaj z gledalci je sestavljal sezname stvari, zaradi katerih je vredno živeti. In zdaj te sezname sestavlja naprej z bralci knjige.Knjiga Pojdi z mano stran je pisna verzija celovečernih televizijskih oddaj. Dodali smo jim še tri članke, ki so izšli v časopisu La Repubblica in so povzetek srečanj Saviana s kamorističnim skesancem Mauriziem Prestierijem. V enem od člankov je omenjena tudi Slovenija.Del oddaje Pojdi z mano stran so bili tudi seznami stvari, ki dajejo smisel življenju. Deset stvari Roberta Saviana, zaradi katerih je vredno živeti:1. mocarela iz bivoljega mleka iz Averse,2. Love Theme from »Spartacus«Billa Evansa,3. da z najdražjo osebo obiščeš Rafaelov grob in ji tamprebereš latinski napis, ki ga marsikdo ne pozna,4. Maradonov gol Angliji na svetovnem prvenstvu vMehiki leta 1986,5. Iliada,6. da po slušalkah poslušaš Marleyjevo RedemptionSong, medtem ko se svobodno sprehajaš naokrog,7. da se potapljaš v globino, kjer je morje res morje,8. da sanjaš, kako se vrneš domov, potem ko si moral bitizelo dolgo zdoma,9. da se ljubiš v poletnem popoldnevu, na Jugu,10. da po izteku dneva, v katerem so zbirali podpise protitebi, prižgeš računalnik in zagledaš bratovo elektronskopismo, v katerem piše: »Ponosen sem nate.«

4 najstniki, 3 nedelujoči telefoni, 2 noči in 1 gozd = miilijon strahov. Ob filmu Pojdi z mano se boste tresli od 1.

Pojdi z mano je slovenski mladinski družbeni roman Dušana Čatra. Prvič je knjiga izšla leta 2008 v Novem mestu pri založbi GOGA.

POVEZANE KNJIGE