Kar je odnesla reka, kar je odnesel dim

Kar je odnesla reka, kar je odnesel dim - Jani Virk | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jani Virk
DIMENZIJA
6,40 MB
IME DATOTEKE
Kar je odnesla reka, kar je odnesel dim.pdf
ISBN
5598390348304

OPIS

V prvem desetletju 13. stoletja je Wolfram iz Eschenbacha napisal najslavnejše delo nemške srednjeveške književnosti, ep Parzival. V njem je v zgodbo prelil mitološko motiviko kralja Arturja, vitezov okrogle mize in junaka, ki išče sveti gral. V epu izvemo, da izvira Parzivalov rod po očetovi liniji iz Hajdine pri Ptuju, Hajdina daje ime njegovemu staremu očetu Gandinu. Kaj se je pred več kot osemsto leti dogajalo med Ptujem in Rogatcem, ko je na Ptujskem gradu gospodoval znameniti Friderik III., ki bi skoraj zajel še bolj znamenitega angleškega kralja Riharda Levjesrčnega? Ko so ob vazalih različnih cerkvenih in posvetnih vladarjev in njihovih podložnikih področje naseljevali tudi svobodni potomci Karantancev? Kaj je doživel na Štajerskem frankovski pesnik, da je te kraje za vse večne čase prelil v slavni ep?

aprila, bo svoje zadnje delo (Kar je odnesla reka, kar je odnesel dim) ob spremljavi trubadurske glasbe ansambla Vagantes predstavil v atriju Mestnega muzeja v Ljubljani. Ime : Jani Virk.

OB PREDSTAVITVI ROMANA JANIJA VIRKA, KAR JE ODNESLA REKA, KAR JE ODNESEL DIM. ANSAMBEL VAGANTES.

POVEZANE KNJIGE