Kako so videli svet

Kako so videli svet - Damijan Stepančič, Lucija Stepančič | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Damijan Stepančič, Lucija Stepančič
DIMENZIJA
6,97 MB
IME DATOTEKE
Kako so videli svet.pdf
ISBN
3477582340102

OPIS

Kot v zadnjem času že nekajkrat uspešno, sta tudi pri pričujočem projektu združila moči Lucija in Damijan Stepančič. Tokratni knjižni projekt je prav poseben, saj gre za primer domačega, izvirnega poučnega leposlovja, ki je pri nas relativno redko zastopano, a zato seveda nič manj potrebno in dobrodošlo. Knjiga je v sliki in besedi ponudila odgovor na vprašanje, kako so svet videli mornarji, trgovci, kartografi, pirati, raziskovalci, vladarji, pustolovci, znanstveniki, politiki, filozofi, pesniki, umetniki in astronavti. Avtorja spregovorita o Zemlji in vesolju, potovanjih, pomembnih zgodovinskih osebnostih, slavnih krajih, izumih in odkritjih, pri čemer sežeta daleč nazaj in se ustavita v današnjem času, s čimer ustvarita lepo zaokroženo celoto. Knjigo z zanimivim in izvirnim konceptom sestavlja šestinštirideset kratkih poglavij; njihova vsebina ni podana suhoparno, pač pa gladko teče in je mestoma tudi hudomušno obarvana in se torej dobro bere. Dejstva so podana jasno, vseeno pa terjajo že nekoliko razgledanega bralca oz. so v nasprotnem primeru odlično izhodišče za nadaljnje raziskovanje.

Njihova pričakovanja le težko strnemo pod enotno oceno. Mladi, ki so videli skoraj ves svet. Kako jim je to uspelo? 19.

Eno po eno. Svet je težko rešiti v enem dnevu, saj vidiš, kak šmorn smo zakuhali ljudje … a, če boš naredila samo eno dobro delo na dan, bo to ogromno. Nam so izziv postavila dekleta, mi pa ga kot pravi gasilci nismo mogli zavrniti.

POVEZANE KNJIGE